Testat muggkaka? Inte? Då är det verkligen på tiden! En snabbgjord och enkelt (plus vansinnigt god!) version av detta är följande gottiga variant med choklad & jordnöt. Ingredienser: 1,5 dl havregryn, 1 msk kakao, 1 msk jordnötssmör, 1/2 banan, 1/2 tsk bakpulver, 1 ägg, 1 msk keso, 2 tsk honung. Häll bara allt i en bunke […]
Läs hela inlägget...Ett a mina absoluta favoriter i köket är absolut kokosolja – utan konkurrens.Den går att använda till det mesta. Mat, bak, desserter, kakor, i kaffe eller smoothies för att boosta med lite hälsosamma fetter. Jag använder den som bas i min mat dagligen och skulle jag mot förmodan vara utan så känner jag mig halv […]
Läs hela inlägget...Ett av mina absoluta kriterier för en lyckad frukost är – krispigt! Jag måste ha något som krasar mellan tänderna, smakar gott och innehåller supersaker som stärker min kropp. Denna hemgjorda granolan passar in på alla dessa kriterier och äts nästan i överflöd så god den är! Ingredienser: 1 påse havrekärnor* (ej havregryn), 1 litet […]
Läs hela inlägget...Nutella är väl något de flesta har barndomsminnen av? Idag kan jag inte med den då jag tycker det smakar alldeles för sliskigt- men smaken av hasselnöt + choklad är ju bara alldeles gudomlig! Och kan man skapa en hälsosam version av detta som smakar (enligt mig då) än bättre än originalet är det ju […]
Läs hela inlägget...Helst varje dag ju. Jag äter glass varje dag. Minst en gång om dagen, i olika varianter men med samma bas. Bananslantar som jag frusit in. Sen är det bara att variera smaksättningen precis som man vill. Frukostglass – hur kan dagen bli annat än bra efter det? Till exempel en version med hallon – […]
Läs hela inlägget...Matiga, goda frallor som passar lika bra som frukost på egen hand – som vad de passar som tillbehör till maten eller som mellanmål. Jag har gjort dem åtskilliga gånger och jag tröttnar aldrig på dem! Ingredienser (15-20 frallor): 12 ägg, 1/2 dl kokosolja, 2 dl kokosmjöl, 1/2 dl pofiber, 2 msk fiberhusk & 2 tsk bakpulver. Smält kokosolja och mixa samman med ägg en matberedare. […]
Läs hela inlägget...Det känns som att den största delen av världen bara ääälskar jordnötssmör. Gärna att skeda ur burk. Utom jag. Jag älskar smaken av jordnötssmör, utspädd. Att bara tugga på det känns mest som om det fastnar i gommen på mig. Så i dagarna gjorde jag en frosting till en kaka som visade sig bli alldeles […]
Läs hela inlägget...