Blåa bollar

16 november, 2016
16 november, 2016

En måste alltid ha toksmaskiga bollar  kylen för panikartade mellanmål. Sådana finns det massor av här hemma och dessa bollarna är alldeles utmärka att stoppa i sig då. Blåbären blir inte en geggig massa (som dadlar) när en mixar utan snarare som små smarriga och småkletiga bitar i varje boll. Pekannötter är min absoluta favoritnöt och ger en fantastisk fin smak åt bollarna.

Ingredienser (ca 15 st): 1 dl cashewnötter, 1 dl pekannötter, 2 dl torkade blåbär*, 3 tsk havreprotein, 2 tsk kakao, 1 nypa vaniljpulver, 1 dl vatten & 1 dl havregryn.
*använder superfruits blåbär som är sötade med äpplejuice och är lagom saftiga.

Börja med att köra nötterna i matberedaren några varv för att sedan mix tillsammans med blåbären och kör runt några varv till. Häll sedan ner resterande ingredienser och häll ner lite vatten i taget tills det blir en lagom tjock och kletig smet att rulla bollar av. Förvara i kylen!

blbrboll

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+