Jag tänkte att det borde bli bra. Jag menar kan man göra maräng på det så borde man kunna göra en smarrig chokladmousse ju. Jo men visst borde man kunna det! Jag menar man kan ju göra det mesta med de mest märkliga ingredienser. Jo men hej, vad pratar jag om? Chokladmousse på kikärtsspad var […]

Läs hela inlägget...

16/11 – Blåa bollar

16 november, 2016

En måste alltid ha toksmaskiga bollar  kylen för panikartade mellanmål. Sådana finns det massor av här hemma och dessa bollarna är alldeles utmärka att stoppa i sig då. Blåbären blir inte en geggig massa (som dadlar) när en mixar utan snarare som små smarriga och småkletiga bitar i varje boll. Pekannötter är min absoluta favoritnöt […]

Läs hela inlägget...

30/9 – Mandelsmör med vanilj

30 september, 2016

En kan göra det raw eller istället rosta först, raw tar väldigt mycket längre tid att mixa till smör men blir himla fint!. Hur som helst – ta 3 dl mandel och mixa i en matberedare tills det blir ett härligt smör. Tar tid och man får skrapa från kanterna mellan varven. Smaka sedan av med […]

Läs hela inlägget...

26/9 – Höstsoppa

26 september, 2016

En fullkomligt underbar asiatisk laxsoppa med kokos. Men gillar man inte lax blir annan fisk eller kyckling alldeles utmärkt). Fräs upp lite kokosolja i en kastrull tillsammans med ingefära, curry, lemongrass och två hackade vitlöksklyftor (vet ej hur mycket men mycket curry och mindre av de andra) stek ner en normalstor lök och fräs en […]

Läs hela inlägget...

En ljuvligt krispig paj, vegetarisk och glutenfri! Ingredienser skal: 4 dl kokt quinoa, 2 dl majsmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2 tsk fiberhusk, 1 tsk örtsalt, 50 gram kokosolja, 2 ägg & 2 msk havremjölk. Rör samman alla torra ingredienser med varandra. Smält kokosoljan och rör sedan ner i mjölmixen och rör om tills det blir […]

Läs hela inlägget...

1/8 – Peanutbuttercups

1 augusti, 2016

Peanutbuttercups – det enklaste och godaste en kan göra på några minuter. Jag började med att göra min egen choklad – annars är det ju bara att köpa färdig och smälta. Chokladen gör jag på en mix avkakaosmör & kokosolja (hälften av varje ungefär) och blandar i kakao efter smak, tillsätter lite tapiocasirap (annars honung), […]

Läs hela inlägget...

Ingredienser: 3 dl havregryn, 1 dl mandel, 60 gram protein choklad/jordnöt, 1 msk kakao, 2 msk pumpapuré(alternativt sötpotatispuré, äpplemos eller liknande), 2 msk äpplemos (kokta mosade äpple) & lite vatten. För att göra det så enkelt det bara går – lägg allt (utom vatten) i en matberedare och mixa samman. Tillsätt vatten efter hand – […]

Läs hela inlägget...

Fast utan någon form av ost. Inte heller i det råa utförandet med nötter. En något udda huvudingrediens (för en typ cheesecake) är den grym för det är SÅ himla lätt att göra den. Det är inte många ingredienser – och det blir så himla gott! The secret? Stora…Vita…BÖNOR! Ingredienser: 1 tetra stora vita bönor (ca 230 […]

Läs hela inlägget...

18/7 – Like candy.

18 juli, 2016

Toppgoda bars i tre lager, men räds inte. Det låter mer avancerat än det är. Ingredienser lager 1: 4 dl dinkelpuffar/valfria puffar, 1/2 dl kakaonibs (eller hackad choklad), 2 msk valfritt nötsmör (gärna med choklad i), 1 msk kokossmör (alt kokosolja) & 2 msk agavesirap. Ingredienser lager 2: 1 1/2 skopa carameltoffefudge protein, 1 msk agave, […]

Läs hela inlägget...

Så himmelskt. Så enkelt. Så – beroendeframkallande. Ingredienser (1 person): 3 (eko)äpple, 1/2 dl kokosmjölk, 1 dl kokosvatten, 1 msk agavesirap, 2 msk jordnötssmör och kanel. Mixa – slurpa i dig!

Läs hela inlägget...