2/6 – Jordnötsfärs

2 juni, 2016

Okej. Jag vet att jag säger det ofta – men varje gång känns det som om man uppfunnit hjulet när man hittar en rätt som är sådär underbart klockren! Du kan göra den alldeles vegetarisk om du vill – eller ha en annan form av färs – men gillar du jordnötssmör är denna galet god!Jordnötsfärs […]

Läs hela inlägget...

Mest av allt gör jag mina egna müslis i olika versioner. Senast i raden har jag och jordnöt fallit lite extra för varandra – inte så att jag vill äta jordnötter rakt upp och ner (för det går av någon anledning inte) men jag vill ha det i saker jag gör (weel jag vet, alla andra älskar jordnötter). […]

Läs hela inlägget...

Kokos. Pekannöt. Choklad. En mjuk boll som bara smälter i munnen. Jag tror (fullt allvarligt) att detta kan vara den godaste boll som skapats. Det är definitivt den enklaste. Ingredienser: 3 msk kokossmör*, 1 dl pekannötter*, 3 tsk rå kakao, 2 msk kokossocker (eller brun sukrin) och yttepyttelite vatten. Mixa samman allt utom vatten till en massa […]

Läs hela inlägget...

Den bästa frukosten jag kan tänka mig när det går mot något varmare tider – bananglass! Glöms bort under vinterna men kryper alltid fram igen till våren. Går att smaksätta och boosta på hundra och en sätt. Favoriten just nu är frusen banan, frusna körsbär, jordnötssmör och lite kokosmjölk. Olika topping varje gång men färsk […]

Läs hela inlägget...

Glasstårta – hur gott låter inte det? Fylld med saker som gör sin kropp stark, glad och pigg, gjord på hälsosamma fetter och goda kolhydrater. Och just det – den är tokenkel att göra. Tokenkel! Den är gjord i tre snabba steg. En kakbotten – två fyllningar. Det blir en stor springform av det hela. Botten: […]

Läs hela inlägget...

Denna var plötsligt var den borta bara så där. Fastän den var alldeles nygjord. Försvinnande god! En riktig favorit som gjort här hemma ett antal gånger. Ingredienser: 1 normalstor avokado (mogen), 60gram kokosolja, 2 msk rå kakao, 2 msk sukrin melis, 2 msk fibersirap/agavesirap/honung + flingsalt & hampafrön. Börja med att mixa avokado i matberedare […]

Läs hela inlägget...

11/4 – Enkel fudge

11 april, 2016

Ingredienser: 200 gram kokossmör, 1/2 dl jordnötssmör, 1/2 dl fibersirap, 12 steviadroppar(choklad), en nypa halvssalt, 1 msk kokosolja & 1 1/2 msk rå kakao. Börja med att smälta kokossmöret så det är medgörligt, likaså gäller koksooljan. Blanda sedan samman alla ingredienser – gärna i en matberedare, men det går för hand också. Jag la min […]

Läs hela inlägget...

Ingredienser: 4 stora ägg, 200 gram kvarg, 2 dl teffmjöl*, 1 tsk salt, 1 tsk bikarbonat), 1/2 dl pofiber*, 2 msk fiberhusk*, 1 msk torkad timjan, 4 msk valfri mjölk, 1 tsk kokosolja + timjan, soltorkad tomat & flingsalt. Visa samman ägg, mjölk och kvarg till det är en jämn smet. Rör ner bikarbonat, salt & timjan […]

Läs hela inlägget...

27/2 – Rispuffar!

27 februari, 2016

En favorit som vi gärna gör här hemma till helgen. Enkelt, snabbt och vansinnigt gott! Ingredienser: 2 dl rispuffar, 1 dl gojibär, 1 dl hackade nötter, 2 1/2 dl choklad* & 2 msk tjock kokosmjölk. * använd antingen 2 1/2 dl hackad choklad eller gör egen av kokosolja/kakaosmör. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält chokladen och […]

Läs hela inlägget...

19/2 – Hemgjord müsli

19 februari, 2016

Ingredienser: 3 dl havregryn, 1 dl chia, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrö, 1 dl gojibär, 1 msk kokosolja, agavesirap, 1/2 msk rå kakao, 1 tsk kanel, 1 tsk ingefära. Strö ut alla ingredienserna – utom olja och agave –  på en plåt och ringla sedan över smält kokosolja och agave. Ta en slev och rör […]

Läs hela inlägget...