Jordnötsmüsli

30 maj, 2016
30 maj, 2016

Mest av allt gör jag mina egna müslis i olika versioner. Senast i raden har jag och jordnöt fallit lite extra för varandra – inte så att jag vill äta jordnötter rakt upp och ner (för det går av någon anledning inte) men jag vill ha det i saker jag gör (weel jag vet, alla andra älskar jordnötter).

Självklart blev det en version av jordnötsnötsmüsli. Och den blev alldeles underbart god.

jordnötsmusli

Ingredienser: 5 dl havregryn, 2 dl solrosfrön, 2 krm kanel. 1 krm nejlika, 1/2 msk flytande sötning (agave, honung, kokossirap), 2 msk jordnötssmör*, 2 dl jordnötter/hasselnötter & 1/2 dl kokosflingor.

Kasta ner alla torra ingredienser i en skål och rör o så det blandas ordentligt och ringla sedan över hasselnötssmör och honung under omrörning och lägg sedan i en ugnsform med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader – cirka 20 till 30 minuter. Rör om under tiden så det inte bränns. Allt skall få lite lagom gyllene färg.

*Om jordnötssmöret är väldigt krämigt och lite rinnigt i konsistensen kan det användas direkt. Om man har ett som är väldigt fast kan man med fördel värma och blanda ut med lite vatten innan man ringlar på det.

kommentarer, 244 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+