Hälsosam chokladmousse med udda bas

19 november, 2016
19 november, 2016

Jag tänkte att det borde bli bra. Jag menar kan man göra maräng på det så borde man kunna göra en smarrig chokladmousse ju. Jo men visst borde man kunna det!
Jag menar man kan ju göra det mesta med de mest märkliga ingredienser.

mousse

Jo men hej, vad pratar jag om? Chokladmousse på kikärtsspad var något jag ville ge mig på. Så, tänkt, gjort, succé!
Det låter underligt jag vet, men låt det inte skrämma er. Våga testa för det blev verkligen en togkgod chokladmousse!

Ingredienser (2 portioner): 1 tetra kikärtsspad, 70 gram stevia choklad, 3 msk sukrin melis/florsocker, 12 steviadroppar vanilj, 1 krm vaniljpulver & 2 tsk rå kakao.

Börja med att smälta chokladen på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan så det svalnar. Häll av spadet från en tetra med kikärtor och vispa riktigt ordentligt tills det blir en hård fluffig smet (som hårt vispad äggvita). Det tar en stund (några minuter)  att få till det, men ge inte upp. När det är en hård, vit och fluffig smet så blandar du ner vaniljpulver, sukin melis & steviadroppar och vispar tills allt blandat samman sig ordentligt. När chokladen sedan har svalnat (ordentligt!) men fortfarande är mjuk och rinnig i konsistensen så rör du försiktigt ner det i moussen och häller upp i två skålar. Ställ in i kylen minst en timme innan servering så blir det en perfekt konsistens.

Det blir en mörk och intensiv smak (ta bort kakao eller använd ljusare choklad om en inte vill ha det).Himmelskt gott!

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+