Veggopaj med Quinoaskal

24 september, 2016
24 september, 2016

En ljuvligt krispig paj, vegetarisk och glutenfri!
vegetarisk-paj4

Ingredienser skal: 4 dl kokt quinoa, 2 dl majsmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2 tsk fiberhusk, 1 tsk örtsalt, 50 gram kokosolja, 2 ägg & 2 msk havremjölk.

Rör samman alla torra ingredienser med varandra. Smält kokosoljan och rör sedan ner i mjölmixen och rör om tills det blir alldeles smuligt. Blanda sedan ner ägg och mjölk och arbeta till en smidig deg. Beroende på storlek på ägg kan man behöva tillsätta mer mjöl eller eventuellt mer vätska. Smörj en pajform med lite kokosolja och tryck sedan ut degen i formen och upp mot kanterna. Låt degen vara runt 5 mm tjock minst. Beroende på pajformens storlek kan det bli lite deg över som man får skära bort (jag gjorde en liten fralla på den jag fick skära bort). Nagga degen med gaffel, ställ in i kylen kvart och sedan i mitten av ugnen på 200 grader runt tjugo minuter så den blir alldeles krispig.

vegetarisk-paj

Ingredienser fyllning: 3 ägg, 1 burk havrefraiche (2 dl), 2 tsk örtsalt, 1 krm peppar, 2 tsk curry + 1/2 kruka basilika, 1 färsk lök (eller 1/2 vanlig), 1 dl zucchini, 75 gram fetaost & 1 dl valnötter.

Vispa ägg luftiga och rör sedan ner fraiche och kryddor och ställ åt sidan. Fyll pajskal med klippt basilika, hackad färsk lök , tärnad zucchini och fetaost plus hackade valnötter. Häll sedan äggröran över fyllningen och ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i 30-35 minuter. Låt pajen få färg på ytan och täck sedan över så den inte bränns.

Servera med lite fräscha grönsaker till, mer än så behövs inte.

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+