Jordnötsfärs

2 juni, 2016
2 juni, 2016

Okej. Jag vet att jag säger det ofta – men varje gång känns det som om man uppfunnit hjulet när man hittar en rätt som är sådär underbart klockren! Du kan göra den alldeles vegetarisk om du vill – eller ha en annan form av färs – men gillar du jordnötssmör är denna galet god!Jordnötsfärs med marinerade sjögräsnudlar & grönt.

Köttfärsen är bara klockren. Det finns inget annat ord. Kokos – jordnötssmör – chili – ingefära. Kan INTE slå fel hur du än gör. Sjögräsnudlarna är en upplevelse i sig – i sig inte direkt smakrika men alldeles krispiga och gjorde sig fantastiskt fint i min marinad tillsammans med krispiga grönsaker.

jordnötsfärs2

Köttfärsen (veggofärs för mig) steks med chili, ingefära & salt – krydda ganska riktigt varje gång du vänder färsen i pannan. Blanda några deciliter creamy kokosmjölkvid sidan om med 2 stooora matskedar jordnötssmör och vispa ut det. Riv morötter. Blanda ner jordnötssåsen och morötterna i den stekta färsen och hacka ner en halv lök. Låt det puttra ett tag!

Gör en marinad på 1 msk vardera av tamarisoja, balsamvinäger, jordnötssmör & olja. Blanda ner 1 tsk lime & 2 tsk dadelsirap. Skölj nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och häll över kokande vatten så de värms. Häll av och häll över marinaden och blanda samman med gröna sojabönor, röd spetspaprika och snabbkokt krispig broccoli. Spetsa med sesamfrön.

kommentarer, 252 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+