Bananglasstårta

18 maj, 2016
18 maj, 2016

Glasstårta – hur gott låter inte det? Fylld med saker som gör sin kropp stark, glad och pigg, gjord på hälsosamma fetter och goda kolhydrater. Och just det – den är tokenkel att göra. Tokenkel! Den är gjord i tre snabba steg. En kakbotten – två fyllningar. Det blir en stor springform av det hela.

bananglasstårta

Botten: 3 dl nötter (jag hade hälften av cashew & mandel), 6 färska dadlar (eller blötlagda), 1/2 dl mandelmjölk, några dustar vaniljpulver & kanel.

Mixa samman alla ingredienser till en kletig massa – tryck ut i en smord springform eller en silikonform (så himla bra, inget fastnar) och tryck upp smeten någon centimeter på kanterna. Sätt in i ugnen på 175 grader tills det fått lite gyllenbrun färg och blivit hårt på ytan (8-10 minuter).Ta ut och låt svalna en stund innan du skall hälla i smeten.

Jordnötsglassfyllning: 3 bananer, 1 dl jordnötssmör, 1 dl mandelmjölk (valfri mjölk), 1 nypa flingsalt, 2 krm vaniljpulver & 2 msk kokossocker.
Chokladglassfyllning: 2 bananer, 1/2 dl jordnötssmör, 1 nypa flingsalt, 1 msk rå kakao, 1 msk kokossocker & 1 msk (mandel)mjölk.

Mixa allt från jordnötsglassglassfyllningen till det blir en relativt slät massa. Häll ner i formen när bottnen har svalnat något. Mixa sedan samman det som är från chokladglassfyllningen till en slät smet. Häll ner det i mitten på formen – i jordnötssmeten. Det kommer att bli som en runt klick med chokladfyllning. För att marmorera detta tar du sedan en pinne eller kniv och drar fram och tillbaka i smeten – lodrätt & vågrätt – för att få att fint mönster.

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+