Fudge på avokado

15 april, 2016
15 april, 2016

Denna var plötsligt var den borta bara så där. Fastän den var alldeles nygjord. Försvinnande god! En riktig favorit som gjort här hemma ett antal gånger.

Ingredienser: 1 normalstor avokado (mogen), 60gram kokosolja, 2 msk rå kakao, 2 msk sukrin melis, 2 msk fibersirap/agavesirap/honung + flingsalt & hampafrön.

Börja med att mixa avokado i matberedare och smält kokosoljan under tiden. Häll försiktigt ner kokosoljan och mixa slätt tillsammans med avokadon. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa tills det är en slät smet. Använd en liten form med ett vaxat papper i botten och häll ut smeten där i. Krossa lite flingsalt över och strö på lite hampafrön. Låt stelna och skär sedan i nio lika stora bitar. Förvara i kylen och ta fram precis när de skall ätas så de inte smälter för mycket.

fudge-avokado

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+