Hemgjord glutenfri foccacia

23 mars, 2016
23 mars, 2016

foccachia

Ingredienser: 4 stora ägg, 200 gram kvarg, 2 dl teffmjöl*, 1 tsk salt, 1 tsk bikarbonat), 1/2 dl pofiber*, 2 msk fiberhusk*, 1 msk torkad timjan, 4 msk valfri mjölk, 1 tsk kokosolja + timjan, soltorkad tomat & flingsalt.

Visa samman ägg, mjölk och kvarg till det är en jämn smet. Rör ner bikarbonat, salt & timjan och rör sedan ner teffmjöl med en slev tills det är jämt. Sist blandas pofiber och fiberhusk ner – låt sedan smeten svälla i cirka tio minuter och bred ut i antingen en väl smord form (variant ”mittemellanstor”) med kokosolja eller helst med smort bakplåtspapper för att slippa att det fastnar.

Dekorera med soltorkad tomat, flingsalt och färska kvistar med timjan. Grädda i ugnen på 175 grader ca 20 minuter – ha koll och täck över så att inte den soltorkade tomaten & timjanen på toppen bränns – täck över när brödet fått färg.

 

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+