Caramelcheesecake

20 juli, 2016
20 juli, 2016

Fast utan någon form av ost. Inte heller i det råa utförandet med nötter. En något udda huvudingrediens (för en typ cheesecake) är den grym för det är SÅ himla lätt att göra den. Det är inte många ingredienser – och det blir så himla gott! The secret? Stora…Vita…BÖNOR!cheesecake1

Ingredienser: 1 tetra stora vita bönor (ca 230 gram avrunna sköljda), 2 skopor caramelprotein, 1/2 dl kokosmjölk (creamy), 20 droppar sweetdrops toffee & eventuellt lite vatten & honung +  1 näve gottigheter (jag hade goji, bipollen, kakaonibs, cashewnötter).

Använd en matberedare för att mixa samman bönor med kokosmjölk. Blanda ner proteinpulver och späd eventuellt med lite vatten tills det blir en krämig tjock konsistens (beror på vilket pp man har). Smaksätt med Sweetdrops. Kasta ner bär/nötter och rör om för hand innan du häller upp det i en form som är klädd med plastfolie (gärna med löstagbara kanter). Toppa med lite bär och nötter för att det skall se lite trevligare ut – in i frysen minst en fyra timmar. Ta ut en stund före servering.

Chokladsåsen att toppa med gör jag med jordnötssmör med choklad (plus extra kakao). Bara att blanda samman med vatten tills den blir lagom rinnande för att ha som sås.

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+