Hälsosam nutella

11 oktober, 2014
11 oktober, 2014

Nutella är väl något de flesta har barndomsminnen av? Idag kan jag inte med den då jag tycker det smakar alldeles för sliskigt- men smaken av hasselnöt + choklad är ju bara alldeles gudomlig! Och kan man skapa en hälsosam version av detta som smakar (enligt mig då) än bättre än originalet är det ju bara fullkomligt fantastiskt.

nutella

Ingredienser: 100 gram hasselnötter, 2 msk kakao, 1/2 dl kokossocker, 1 nypa flingsalt (eller två), 1 dl silkestofu, 1 msk chokladprotein & 1 msk kokosolja.

Jag gjorde min genom att rosta hasselnötter i ugnen på 200 grader i tio minuter (eller till skalet börjar svartna). Ta ut och låt svalna – peela av skalet, det går ganska snabbt. Lägg i en matberedare och mixa till ett nötsmör (du får dra ner från kanterna ett par gånger). Blanda sedan i kakao, kokossocker, en nypa salt, kokosolja, protein och silkestofu. Mixa ordentligt till en slät massa, häll upp på burk och förvara i kylskåpet.

*silkestofu finns vid asiatiska livmedel i affären, bör annars gå att göra med mixad keso eller eventuellt kvarg om man står ut med den strävare smaken.

kommentarer, 355 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+