Hemgjord krispig granola

19 oktober, 2014
19 oktober, 2014

Ett av mina absoluta kriterier för en lyckad frukost är – krispigt! Jag måste ha något som krasar mellan tänderna, smakar gott och innehåller supersaker som stärker min kropp. Denna hemgjorda granolan passar in på alla dessa kriterier och äts nästan i överflöd så god den är!

Ingredienser: 1 påse havrekärnor* (ej havregryn), 1 litet äpple, kanel, vaniljpulver, 1/2 msk kokosolja, 1/2 dl äggvita & 1 dl hackade hasselnötter.

Riv ett äpple och lägg i en skål tillsammans med havrekärnor och ägg och rör om tills all vätska fördelat sig jämt, smält kokosolja och rör ner tillsammans med kanel, vaniljpulver och de hackade hasselnötterna. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen på 175 grader. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränns. Är klart när allt har fäst samman och blivit krispiga bitar (mellan 20-35 minuter beroende på ugn), eventuellt för man knäcka bitarna om det är så att de blir lagom i storlek (beror på storlek på äpple hur mycket vätska det blir).

* Havregryn gör att det blir med grynigt, medan havrekärnorna håller ihop och blir mycket mer krispiga och perfekta i smaken! Finns i affären bland fröer, från risenta (bland annat).

granola

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+