Aprikosbollar – on the go

17 september, 2014
17 september, 2014

Om man inte vill handla färdiga bars och bollar (som kostar en halv förmögenhet) så är det ju vansinnigt enkelt att göra sina egna bollar att ha med i en burk i väskan för snabb energi. Innan träning, efter träning – eller bara för att.

En snabbgjord favorit är att mixa torkade aprikoser med vatten (häll i lite i taget tills det blir en puré) – runt 1 dl puré i slutändan. Rör sedan ner 1/2 dl jordnötssmör, 30 gram proteinpulver, lite vaniljpulver, 1 nypa flingsalt, en näve gojibär och sedan havremjöl tills det blir en lagom kletig konsistens att rulla.

Rulla med fuktiga händer, sätt på bakplåtspapper i en burk och förvara i frysen – blir så där perfekt kletiga och goda att äta direkt ur frysen. Aldrig frusna…Denna typen av bollar med bas av torkad frukt fungerar generellt bäst att frysa och äta direkt från frysen..aprikosboll

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+