Skurna pepparkakor – julkänsla!

14 december, 2015
14 december, 2015

Som kaka blandat med pepparkaka. Krispig, smakrik och ljuvlig. Detta är ren och skär kärlek! En copycat på de skurna pepparkakorna mormor alltid bjöd på när jag var barn. Pepparkakorna som var det samma som jul för mig.

skurna pepparkakor

.
Ingredienser: 1 dl kokossocker, 1/2 dl agavesirap, 3 msk kokosolja, 1/4 msk bikarbonat,1 msk hett vatten, 1/2 dl hackad mandel, 2/3 msk kanel, 2/3 tsk ingefära, 3 dl bovetemjöl.

Blanda samman kokossocker, sirap & kokosolja och värm i en kastrull (låt inte det koka ta av när det smält samman). Blanda bikarbonat och hett vatten i en liten skål och åt det lösas upp innan du blandar ner det i kastrullen och rör om.

Rör sedan ner resterande ingredienser en efter en tills du får en deg. Ta upp den på en bänk för att knåda ut den. Dela i två delar och rulla till ”korvar”. Slå in i bakpapper eller liknade. Lägg in i kyl över natten eller frys någon timme. Ta ut och skär rullen i små tunna bitar (sisådär så tunt det går). Ugn 175 grader runt en 5-8 minuter. Ta ut när de fått färg och låt svalna tills dagen efter. De kommer att vara mjuka när de kommer ut ur ugnen men blir sådär perfekt krispiga när de fått svalna av.

Julkänsla!

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+