Spännande chokladdessert

17 november, 2015
17 november, 2015

Man kan tillverka de mest magiskt underbara desserterna med de allra märkligaste ingredienserna – och inte ens ana vad det är gjort av. Detta är en sådan. Jag är tokig i choklad. T-O-K-I-G! Och just därför försöker jag ofta experimentera fram chokladdesserter som dessutom ger en stark kropp på samma gång. Typ en magiskt god chokladdessert – med en bas på svarta bönor.

chokladpudding svarta bönor 2

Ingredienser (2-4 portioner):
1 tetra svarta bönor
1/2 dl rå kakao
4 färska dadlar
3 msk agavesirap
4 msk kokosolja
1 skopa chokladprotein

Smält kokosoljan. Mixa bönorna med resterande ingredienser och häll sedan ner kokosoljan i en smal stråle medan du mixar. Kör sedan tills det blir en jämn smet och häll upp i 4 små eller två lite större dessertskålar. Det går alldeles utmärkt att äta omgående om man vill ha en mjuk krämig chokladpudding. Ställer man istället in den i kylen några timmar för man en tjock god pudding med lite annorlunda konsistens.

Mättande, god och fylld med antioxidanter, protein och nyttigt fett.

chokladpudding svarta bönor

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+