Snabba Zucchinifrallor

17 september, 2015
17 september, 2015

Bröd är något jag – och de flesta andra – älskar, men som många inte mår bra av idag. Därför bakar jag alltidmitt eget, vilket blir både godare och jag vet precis vad det innehåller.

Ingredienser: 2 dl zucchini, 1 dl äggvita, 1 ägg, 2 tsk bakpulver, 1 näve solrodfrön, 2 msk mandelmjölk, 1 dl bovetemjöl, 1/2 dl pofiber, 2 msk kokosmjöl, 2 tsk fiberhusk & 2 tsk kokosolja. (Självklart kan man använda sig av annat mjöl – mandel eller soja borde fungera utmärkt men kokos blir lite smuligt om man bara använder det. Vill man kan man ta bort kokosmjöl och ersätta med lite mer fiberhusk eller pofiber för att binda samman degen).

Så – blanda samman zucchini, äggvita, ägg och bakpulver och rör sedan ner allt utom pofiber och fiberhusk. Låt det bli en jämn smet och rör ner de sista. Rulla bollar av degen med fuktiga fingrar – platta lite, på bakplåtspapper, in i ugn på 200 tio minuter. Klart!

fralla2

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+