Jordnötscookies

13 september, 2015
13 september, 2015

Supersmarriga kakor fyllda med hälsosamma ingredienser. Och fantastiskt goda, såklart!

Ingredienser (8 stora eller 16 små kakor): 1 dl jordnötssmör, 1 ägg, 1/4 dl kokosolja, 2 msk kokossocker, 1 msk kokosmjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1 krm flingsalt, 1/2-1 dl choklapluppar/hackad mörk choklad.

Sätt ugn på 175 grader, mixa jordnötssmör med ägg och rumstempererad kokosolja tills det är slätt. Mixa sedan ner allt utom kokosmjöl och chokladpluppar och få en slät smet av det. Blanda ner kokosmjöl och sist chokladen – kör ett par varv med mixern/matberedaren eller rör ner det för hand. Låt kokosmjölet svälla något och forma bollar med fuktiga händer – lägg på bakplåtspapper och tryck ut till kakor.

Grädda i ugnen runt 10-12 minuter för att få dem sådär perfekt krispiga på ytan och lite lite mjuka i mitten – en underbar mix helt enkelt!

DSC02548 DSC02551cookies

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+