Nyttig Chokladkaka med jordnötsfrosting

24 september, 2015
24 september, 2015

Självklart är det relativt vad man anser vara nyttigt och inte. För mig är nyttigt nästan ett skällsord numera och jag väljer hellre frasen hälsosamt. Ingredienser som gör gott för kroppen helt enkelt. Som dessa nedanstående i en en god brownie med jordnötsfrosting.

Brownie: 1 tetra svarta bönor, 1 msk jordnötssmör, 2 msk kokosolja, 2 tsk bakpulver, 1/2 dl kakao, 1/2 dl kokossocker & 1 nypa flingsalt + havremjölk.

Kör de avrunna och väl avsköljda bönorna i en matberedare tillsammans med kokosoljan och mandelsmöret. Mixa jämnt och blanda sedan ner resterenade ingredienser. Tillsätt lite mjölk i taget (max 1/2 dl cirka) tills det blir en kladdig massa. Klä en liten form med bakplåtspapper (10×20 cm), sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Känn efter med en gaffel så kakan fortfarande är mjuk igenom, men inte kletig. Låt sedan kakan stå och svalna innan du kletar på frostingen.

Frosting: 2 msk tjock kokosmjölk (garants rosa är super), 1 msk kokosolja, 1 msk jordnötssmör, 1 msk kokossocker.

Blanda bara samman allt i en skål och rör samman riktigt ordentligt. Smeta det på kakan och sätt in i ylen, låt gärna ståöver natten då smakerna sätter sig bättre då.2

gottbrownie3

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+