Näringsrik snabbmat

13 februari, 2015
13 februari, 2015

Två saker jag alltid vill ha i min kyl är egengjord guacamole och hemgjord hummus. Två saker som kan fixa middagen eller lunchen på ett kick och göra den både mättande och näringsrik. Generellt försöker jag ha en dag i veckan när jag är ledig då jag förbereder så mycket mat jag bara kan inför veckan – på så vis går det alltid snabbt att få i sig bra mat.

Guacamole: 2 mogna avokado, 1 msk citronsaft, en dust chilipulver, 1/2 tsk salt & 1/2 dl tjock kokosmjölk/havrefraiche eller liknande & 1 klyfta vitlök.

Mixa samman allt med en stavmixer och förvara i kylen några dagar innan det måste ätas upp.

Hummus:1 tetra kikärtor, 2 msk citronsaft, 2 msk mctolja, 2 msk vatten, 1 msk tahini, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt 2 msk persilja, 1-2 krm malen ingefära & 1-2 tsk kokossocker.

Mixa samman allt till en mjuk röra (gärna i en matberedare. Behövs det så tillsätt mer vatten så det blir en mjuk och härlig röra av det. Förvara i kylen upp mot en vecka innan det behöver användas.

En enkel snabbmiddag görs genom att koka upp tunna risnudlar (3-4 minuter) tillsammans med de grönsaker som finns i kylen och sedan ösa på på hummus och guacamole. Mättande snabbt, gott och enkelt!

DSC04685 DSC04688

 

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+