Hälsosam cheesecake

25 februari, 2015
25 februari, 2015

Det finns tusen och ett sätt att göra hälsosamma desserter – underbara, krämiga och fulla med mättande och njutbara ingredienser.Och vad som är mest fantastiskt är att det verkar bli mer utbrett för varje dag som går – att bry sg om sin hälsa. Att bry sig om vad man matar sin kropp med.

En väldigt enkel och underbart god dessert är en RAW cheesecake. Gjorda i små muffinsformar för perfekt portionsformat.

Ingredienser: 2 dl cashewnötter, 1 dl solrosfrö, 1 dl limesaft, 3/4 dl kokosolja, 1 dl sötning (honung/agave/dadelpuré), 1 1/2 tsk vaniljpulver & 3 msk vatten+ 1 mango & vatten(+ ev lite dadelpuré).

(Om man har tid kan man blötlägga cashewnötterna innan och då behövs inte samma mängd vatten sedan. Jag ville göra det omgående och inte vänta och blötlade inte mina). Smält kokosoljan över vattenbad (eller i mikro om du inte bryr dig om den är raw) och mixa sedan samman alla ingredienser till en jämn och mjuk smet. Häll upp i små muffinsformar så det är 1/2 cm kvar upp till kanten. Mixa sedan samman fruktköttet från 1 färsk mango tillsammans med lite vatten så det blir en puré och smaka av med lite dadelpuré om du vill ha med sötma. Lägg på mangopuren överst i muffinsformen så det täcker upp till kanten, sätt in i frysen minst 4 timmar och förvara där till runt 20 minuter innan de skall ätas.

Jag smälte sedan choklad och la på toppen tillsammans med färska jordgubbar när de togs ut ur frysen.

DSC04701

kommentarer, 167 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+