Krispigt mjuk jordnötskaka

24 augusti, 2014
24 augusti, 2014

En perfekt liten kaka när man är sugen på något gott. Snabb att röra samman. Lite klibbig att rulla. Enkel att grädda. Och perfekt krispig på utsidan medan den är mjuk på insidan. En jordnötskaka som passar perfekt att ha med sig på resande fot när hungern slår in.

jordnötskaka3

Jordnötskakan är gjord på 1,5 dl jordnötssmör, 1 dl kokossocker, 2 ägg, 2 nypor flingsalt, 1/2 msk kakao & 1/2 dl bovetemjöl.

Kasta ner allt i en stor skål. Vispa om, låt stå i tio minuter ungefär (ställ gärna in i frysen så det stelnar lite), rulla bollar med fuktade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till så det blir platta kakor. Sätt in i ugn på 190 grader i ungefär 10-12 minuter. Lagom tills de har fått lite gyllene färg och spruckit lite på ytan.

Ta ut – låt svalna – avnjut!

jordnötskaka2
Om man sedan råkar befinna sig på västkusten på semester och har packat med sig dem som mellanmål/snacks så kan man ha turen att avnjuta dem till denna ljuvliga utsikten.
väst jordnötskaka

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+