CookieSmoothie with secrets…

7 augusti, 2014
7 augusti, 2014

Att göra en proteinsmoothie är enkelt – visst. Mjölk, protein och lite bär. Klart. Absolut. Men om man inte tål mjölk då? Och vill ha det som en hel måltid där man dessutom har med grönsaker? Fast det skall ändå smaka som en himmelsk smoothie. Det går – hur himla bra som helst med lite fantasi och några fina ingredienser.

Som denna. En lite Cookies&cream liknande version. Och du kan inte ana att det är grönsaker gömda i den. En favorit för att göra smoothie mustig i konsistensen är pumpa. Jag har alltid kokt butternutpumpa i en burk i kylen för att kasta ner i en snabbgjord drink.smoothie

För en styck Cookiesmoothie behöver du kasta ner följande i en mixer: 1 dl kokosmjölk, 1 dl kokt pumpa, 1 dl frusna ärtor, 2 krm kanel, 1 krm nejlika, 1 msk jordnötssmör, och 1 dl bananslantar och sötning efter smak (ekologiskt kokossocker är en hit med sin kolaktiga smak!) – tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.

Ärtorna? De smakar man inte överhuvudtaget men det ger en lagom glassig konsistens.

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+