Somrig sockerfri lemoncurd

16 juli, 2014
16 juli, 2014

Sött möter syrligt utan att för den delen innehålla socker. En hemgjord (snabbgjord) lemoncurd som passar lika bra till att göra frosting till desserten eller göra cheesecake på – som vad den passar till att ha som sås till laxen (lite utspädd då). Eller att bara sleva precis rakt upp och ner upp burken.

lemoncurd

Förutom att man måste göra sig besväret att röra om medan den tillagas så tar det – tja max tio minuter om man är väldigt långsam på att knäcka äggen.

Ingredienser: 1 dl citronsaft, 1/2-1 dl sötningsströ typ swetex (eller motsvarande), 2 ägg, 3 äggulor & 1 msk kokosolja.

Häll upp citronsaft och sötning i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta av det från plattan och låt svalna några minuter medan du knäcker äggen i en skål bredvid. Rör ner äggröran med den uppkokade citronröran. Rör om hela tiden och ställ tillbaka på plattan – sänk värmen något – och rör om tills det börjar tjockna. Ta av från plattan när det har tjocknat lite (inte för mycket för det blir tjockare när det svalnar) och häll i en matsked kokosolja. Förvara i tätslutande burk och försök att inte äta upp alldeles för direkt.
tisdag lemoncurdendata:text/mce-internal,

 

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+