Glassigt värre

9 juli, 2014
9 juli, 2014

Det bästa med sommaren måste vara glass (och att man kan vara ute konstant). Inte för att man inte kan äta glass testen av året, men är man frusen som jag så lockar det inte så värst. Med värmen kommer suget efter glass och jag tackar inte nej. Att använda glassmaskinen för att göra egen glass varje dag tar alldeles för lång tid.

Men frusna smoothies eller skålar med mjukglassliknande röror äter jag gärna varje dag. Idag två olika versioner av det. Till frukost en riktigt god smoothie med blåbär och rabarber (barndomsminnen med rabarberkräm). Eftersom fruset i 30 graders värme är det bästa jag kan tänka mig är en bra mixer eller matberedare att rekommendera för att mixa – 1 dl frusna blåbär, 1 dl frusen blomkål, 1 skopa protein, 1/2 msk kokosolja, 1 dl kokosmjölk, 1 dl kokosvatten mixas till glassig röra. Rabarber kokas bara mjuk med ytterst lite vatten (och eventuellt lite sötning eller smaksatt vaniljprotein för att få det lite mindre syrligt) och toppar smoothien tillsammans med lite nötter.

smoothiemellis

Till postworkout mål en glassig blåbärsröra (blåbärsbesatt?) på 2 dl mandelmjölk, 1 dl frusna gröna ärtor, 1 dl frusna blåbär, 1 msk mct-olja, 2 msk (valfritt) protein & eventuellt någon form av sötning. Och allt blir lite roligare med topping i form av frusna bär, nötter och frön.

Glassigt enkelt, hälsosamt och vansinnigt gott.
glassigt

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+