Karamell- & chokladbars

2 juli, 2014
2 juli, 2014

Sådär lagom sega och smakrika. Kanonfina bars som man kan gör om och om igen – bara ändra smaksättningen med sitt favoritprotein och man har ett perfekt mellanmål eller kvällssnack.

Om dessa är perfekta? Kanske inte – men de är alldeles fantastiskt goda och väldigt nära. Sen att de är simpla att göra skadar ju inte alls – enda problemet är att de är galet lättuppätna.

proteinbar

Använd en matberedare och mixa samman dina två favoritprotein – 30 gram caramelprotein & 30 gram chokladprotein med 1 dl havregryn, 2 msk brun sukrin/kokossocker, 3 msk mandelmjölk/valfri mjölk & 2 msk kokossmör/nötsmör (tänk på att jordnötssmör tar över väldigt i smaken).

Kör till en jämn smet och lägg sedan bakplåtspapper i en brödform. Tryck ner smeten jämnt med fuktiga fingrar och sätt in i frysen. Ta ut efter en timme eller två och skär i lagom stora bars. Jag förvarar mina i frysen då de blir sådär lagom sega när man käkar dem då. Och nej – de fryser aldrig helt och hållet. Blir bara sådär lagom kalla och goda.

proteinbars2

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+