Grön morgonboost

1 juli, 2014
1 juli, 2014

För att skapa de bästa förutsättningarna för en dag startar jag helst dagen med något som boostar kroppen från topp till tå. Gärna med mycket grönt, klorofyll och antioxidanter för att få en stark kropp som klarar alla utmaningar under dagen.

En grön drink om dagen är fint för kroppen sägs det.

grön-drink-2

Mixar samman 2 msk aloe vera*, 1 tsk vetegräs*, 1/2 msk mct olja*,  1 ekopäron & 1/2 frusen (lagom upptinad) banan plus sisådär 1-2 dl kokosvatten beroende på hur tjock jag vill ha den. Mix – drick!

Aloe vera juice skall ha en god effekt på min (inte alltid så roliga pcos) hy. Plus att den skall påverka mage och tarmflora positivt.

MCT-olja (från kokos) är en olja bestående av meddellånga fettsyror som transporterad direkt till levern utan att lagras i kroppen och används det som energi direkt. Sägs ge bättre uthållighet vid träning då energin håller i sig länge än energi från kolhydrater och är på så vis bra vid mycket fysiskt aktivitet enligt utsago. Förutom att den är passande i mina smoothies använder jag den på salladerna.

Vetegräs då, jag har testat att dricka det som shot tidigare och det var helt okej. När jag drack det. Efteråt vände det sig verkligen och jag åt om det i några timmar. Icke kul. Men – i drinken här smakar det uppfriskande grönt och gott. Innehåller 70% klorofyll. Skall vara bra för blodtryck, immunförsvar och förhindra baketerie tillväxt i kroppen. Innehåller dessutom protein (1g per tesked), essentiella och icke essentiella aminosyror, massor av vitaminer och mineraler. Kan ju inte ge kroppen annat än en klockren boost!

Kan man annat än älska den morgonboosten?

grön-drink

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+