Mest av allt gör jag mina egna müslis i olika versioner. Senast i raden har jag och jordnöt fallit lite extra för varandra – inte så att jag vill äta jordnötter rakt upp och ner (för det går av någon anledning inte) men jag vill ha det i saker jag gör (weel jag vet, alla andra älskar jordnötter).
Självklart blev det en version av jordnötsnötsmüsli. Och den blev alldeles underbart god.
Ingredienser: 5 dl havregryn, 2 dl solrosfrön, 2 krm kanel. 1 krm nejlika, 1/2 msk flytande sötning (agave, honung, kokossirap), 2 msk jordnötssmör*, 2 dl jordnötter/hasselnötter & 1/2 dl kokosflingor.
Kasta ner alla torra ingredienser i en skål och rör o så det blandas ordentligt och ringla sedan över hasselnötssmör och honung under omrörning och lägg sedan i en ugnsform med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader – cirka 20 till 30 minuter. Rör om under tiden så det inte bränns. Allt skall få lite lagom gyllene färg.
*Om jordnötssmöret är väldigt krämigt och lite rinnigt i konsistensen kan det användas direkt. Om man har ett som är väldigt fast kan man med fördel värma och blanda ut med lite vatten innan man ringlar på det.
Kommentarer