Chiasylt

10 augusti, 2015
10 augusti, 2015

Sylten man köper i affären är inte mycket att hänga i granen. Dock kan sylt i sig vara gott att ha tillsammans med ost på ett knäcke, till gröten eller som en klick till desserten. Då är det perfekt att göra en egen chiasylt med superingredienser som gör kroppen stark. Bär som är rika på antioxidanter och chiafrön som är rika på omegafettsyror.

Ingredienser: 3 msk chiafrön, 1 dl vatten, 2 msk mosade hallon, 2 dl mosade blåbär, 1 msk lime & lite honung.

Blanda samman chia med vatten & lime i en skål och låt det svälla – minst 30 minuter men det skadar inte med mer. Mosa sedan blåbär och hallonordentligt, blanda med sötning efter smak och rör ner tillsammans med chiageggan och blanda om ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime eller sötning beroende på smak.

chiasylt2

kommentarer, 148 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+