Lyxig chokladgranola med jordgubbar

30 juli, 2015
30 juli, 2015

Det var ett tag sedan det blev något recept publicerat då jag varit höggravid och sedan fått en liten grabb som tagit all min tid och energi – och all min kärlek. Nu är det dock dags att ta tag i kärleken till köket igen och hitta på lite spännande saker. För mat är kärlek och att stå i köket är terapi – framförallt nu när man inte får träna tufft ännu igen.

Gott är hemgjord granola som jag har på allt från frukost till desserter – krispigt, sött och hälsosamt!

Skål 1: 2,5 dl havregryn (eller andra gryn), 2 msk linfrön, 2 msk solrosfrö, 2 msk kakao, 1 msk kokosolja, 1 msk honung & 2 msk vatten. Blanda samman ordentligt till en grynig massa med lite klumpar i och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.

Skål 2: 3 dl havregryn, 1 dl jordgubbssylt (koka jordgubbar, söta efter smak och mixa eller mosa samman till sylt. Ta bort vätska eller tillsätt förtjockningsmedel som xantangum). Blanda samman till en grynig massa och häll på plåten med chokladröran. Ringla över lite mild olja och lite honung. Söta mer om du vill ha en riktigt söt granola – jag satsar på smakrik.

In med det i ugnen på 200 grader och rör om med jämna mellanrum tills det rostats och blivit hårt och knaprigt gott. Förvara i en burk tillsammans med kokosflakes, kakaonibs & gojibär (eller vad du nu har för favorittillbehör).

DSC03363

kommentarer, 122 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+