Fröbröd med havre

10 februari, 2016
10 februari, 2016

Det finns nog ingen frukost i världen som slår ett riktigt gott hemgjort bröd. Med vettiga ingredienser som ger en bra mättnad. Som det här fantastiskt goda brödet med havre och fröer!

Ingredienser: 4 ägg, 1 msk kokosolja, 1 tsk salt, 2 dl solrosfrön, 1 dl chiafrön, 1/2 dl sesamfrön, 2 tsk äppelcidervinäger, 1 dl finrivet äpple, 1/3 dl näringsjäst & 2 dl havremjöl (eller havregryn mixade till mjöl).

Vispa ägg luftiga och rör ner smält kokosolja. Blanda samman med alla ingredienser utom havremjölet tills det är en jämn smet. Rör sedan ner havremjölet tills det är en jämn smet. Smörj en avlång brödform med kokosolja och för över smeten i formen och bred ut så den är jämn. Sätt in i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 50-60 minuter beroende på ugn och storlek på form. Känn efter med en gaffel eller kniv för tt veta nr det är klart – brödet skall vara stumt och kniven skall komma ut kladdfri.

fröbröd

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+