En ljuvlig pizza – perfekt nyårsmat?

29 december, 2015
29 december, 2015

Perfekt pizza utan gluten! Passar alldeles utmärkt både till vardag och till fest. Perfekt krispiga kanter, sådär som pizza skall ha.

2 stora runda pizzor: 3 dl mandelmjöl, 2 tsk bakpulver, 2 msk fiberhusk, 2 tsk kokosolja, 6 chiaägg* (eller vanliga ägg) & några rejäla nypor flingsalt.
(* ett chiaägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten som för stå och svälla i 10 minuter, en kvart).

Börja med att blanda chiaäggen om du vill ha den veganska varianten, låt det stå och svälla medan du tar fram ingredienserna till degen och fyllningen. Rör sedan samman de torra ingredienserna med varandra innan du blandar ner chiaäggen. Rör om riktigt ordentligt så alla ingredienserna binder sig med varandra.

Dela sedan degen i två delar och tryck ut på varsin plåt med bakplåtspapper. Arbeta noggrant ut den och tryck från mitten och utåt på all håll tills den blir bara några millimeter tunn. Skall bli nästan lika stor i diameter som vad plåtens kortaste sida är. Sätt in i mitten på ugnen – 175 grader i cirka tio minuter eller tills den får lite gyllene färg.

glutenfri pizza

kommentarer, 229 Visningar

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+