Detta är kärlek på fat! En underbar tryffeltårta som bara smälter i munnen, et måste att testa. Och bjuda på!
Ingredienser botten: 12 färska dadlar, 1 nypa flingsalt, 1 dl cashewnöter, 1 dl pekannötter & 1 dl kokosflingor (eller blanda fritt av favoritnötter).
Mixa samman allt till en kletig röra och tryck ut i botten på en springform eller rund form i silikon (min är 26 cm i diameter och alltså ganska stor. Har man mindre form blir bara tårtan högre).
Ingredienser fyllning: 3 dl cashewnötter, 1 dl vatten, 1 1/2 dl agave (eller honung), 8 färska dadlar,150 gram kakaosmör, 2 dl kokosolja, 2 1/2 dl rå kakao och 2 nypor flingsalt.
Börja med att blötlägga cashewnötterna över natten (eller minst tre timmar). Skölj av dem noga och lägg sedan i en mixer och mixa samman med vatten, honung, dadlar och salt tills det blir en riktigt mjuk, len smet av det (stark mixer är en fördel). Smält sedan kokosolja och kakaosmör över vattenbad (om du inte bryr dig om det är raw eller ej kan du smälta i kastrull) och vispa samman med kakao tills allt har blandats samman. Om du använt en höghastighetsmixer till smeten så häll över den i en matberedare och sätt på lägst hastighet – häll sedan ner den smälta blandningen i en tunn stråle till allt har blandats samman ordentligt.
Skrapa ner smeten i formen där du tryckt ut botten lagret omgående och ställ in i kylen över natten (eller ett antal timmar tills den stelnat).
Dekorera med lite färska bär och bipollen (eller något annat som ser trevligt ut).
Kommentarer