Chokladfudge

4 december, 2014
4 december, 2014

Något jag inte kan leva utan är choklad – fast inte den där köpta tråkiga saken man kallar choklad i affären. Utan hemgjord krämig chokladsmakande och hälsosam. I alla möjliga former. Här i en krämig fudgevariant som bara smälter på tungan – ljuvligt!

chaichoklad3

Ingredienser: 1) 100 gram cashewnötter, 4 dadlar, 1/2 dl kokosvatten, 2 msk smält kokosolja, 3 krm kanel,  2 krm vaniljpulver & kardemumma, 1 krm ingefära & nejlika, 2) 100 gram kakaosmör, 2 msk chokladprotein, 1/2 dl kokossocker, 1/2 dl rå kakao & 1 nypa flingsalt.

Blötlägg cashewnötter minst en timme och häll sedan av blötläggningsvatten och kör i en mixer tillsammans med kokosvatten (vanlig vatten fungerar också) tills det blir som tjock ”smet”. Tillsätt eventuellt lite vatten om det blir för torrt och blanda ner resterande ingredienser under 1).

Smält kakaosmör över vattenbad tillsammans med kokossocker och rör om. När allt är smält rör ner kakao och en nypa flingsalt (eller tre – salt och choklad är riktigt gott). Blanda sedan samman de båda smeterna och häll ner i en frystålig form som är klädd med bakplåtspapper (lättare att ta upp sedan) och strö över diverse godsaker som mullbär, goji, nötter och eventuellt lite flingsalt.

Sätt in i frysen och låt stelna en stund (halvtimme/timme) innan du tar ut och skär skåror i den så det blir lättare sedan. Låt frysa ordentligt och ta ut en liten stund innan du vill äta dem.

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+