Back on track!

10 juli, 2014
10 juli, 2014

Det har varit lite bloggtorka nu i några dagar, ber om ursäkt för det! Jag har varit ledig från jobb sen söndag morgon och går på natt 1 av 2 imorgon, så jag passade på att åka upp till min hemstad Västerås. Min kära mor flyttar ner 1 augusti så det var en del hon behövde hjälp med. Fick dessutom ett skräcksamtal av henne i tisdags där hon berättade att hon hade klämt fingret i bildörren när hon skulle till tandläkaren. Orolig och ca 70 mil bort fanns det ingenting som jag kunde göra för att hjälpa henne. Nu tänker ni ”vadå, varför blir du så orolig bara över ett klämt finger?” – jo för att min mamma har en svår historia med blodproppar. Henne blod har därför svårt att koagulera vilket gör att det flyter på som fan. Och akuten hade noll hänsyn för det och att man måste lägga tryck för att blödandet ska sluta. Så när jag var på väg till Skurup hade mamma varit på VC och fått fingret lindat för hårt för att de skulle slippa sy, vilket man skulle gjort från början. Det resulterade i att hon fick samma symptom som vid en stroke eller andra allvarliga och livshotande besvär. Jag ringde 112 så genast skickade en ambulans. Rödgråten, trött, panikslagen och grymt orolig för mammas hälsa stod jag då på Sturup. Maktlös. Men jag var på väg. Skrev ett panikslaget inlägg på facebook där jag vädjade om hjälp att ta mig snabbt från Arlanda till västerås. INGEN, INGEN, hjälpte mig. ”Önskar jag kunnat” svarade många.

Som tur var så var det inte livshotande. Förbandet satt för hårt bara så när läkaren lossade det mådde mamma bra igen, men han ifrågasatte varför man inte sytt från första början. Ska der krävas 3 jävla besök på sjukhuset för att få rätt vård? Herregud.

Det löste sig i alla fall<3

Igår hann jag med ett axelpass på Friskis och Svettis Björnövägen, axlar stod på schemat! Gick superbra:) körde en pressövning sen sidolyft och baksidan på deltan.

image

Vi har fått jätte mycket nödvändigheter gjort hos mamma inför flytten, vilket känns jättebra. Jag hann till och med att träffa alla mina fina tjejer<3 guuud, jag har saknat dem allihop. Det är synd att jag inte kan hälsa på oftare, men nu tycker jag att de får hälsa på mig med o ge skåne en chans:) det är härlig natur och skön luft, nära till stora städer samtidigt som det är lugnt. Jag tycker om det:)

Torsdag betyder CARDIO! 30 min svettiga, jävliga backintervaller vid bondgården. Tjurarna glodde undrande på mig från hagen där de stod när jag spurtade upp å ner för den hemska backen. Det var riktigt tufft i värmen, trodde att jag skulle svimma när det var 10 intervaller kvar. Men envis som jag är så satte jag mig på huk, andades och när telefonen plingade körde jag igen. Kan ju säga att mina ben mår sjukt mycket bättre sen jag skaffade kompressionstightsen från MM sports. Körde i ett par tights utan kompression förra veckan och det kändes som att benen skulle gå av. Kompressionstights is the SHIET!
image Fick sällskap av Prima efter cardion:) och jag lämnade ett snyggt rump-avtryck på mammas trappa. Godkänd cardio eller vad säger ni?

image

 

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)