Hur får jag fram mina ådror?

4 november, 2014
4 november, 2014

Om dagens ämne finns sjukt skilda åsikter. Vissa tycker ådror ser rent utav äckligt ut, medan andra älskar synen av dem. Vad du än tycker om dom så tänkte jag prata lite om just det idag. Självklart spelar genetik en stor roll i hur lätt du har att få fram dina ådror, men när allt kommer omkring så har ådrigheten med tre saker att göra:

  • Dina vattennivåer i kroppen
  • Din fettprocent
  • Storlek på dina blodådror

När jag säger vattennivå i kroppen så menar jag INTE hur mycket vatten du dricker. Vatten skall du dricka! Det har snarare att göra med hur mycket kolhydrater samt salt du har i kroppen. Kolhydrater samt salt kommer binda vätskan i din kropp vilket kommer att dölja dina ådror. När jag säger att man skall minska sitt saltintag så tänker säkert många att ”salt måste man ha i kroppen för att fungera?”. Ja, det är sant, dock är salt någonting som svenskar överkonsumerar! Skulle jag gissa så tror jag att du klarar dig på hälften av allt salt du konsumerar! När jag saltar min mat brukar jag undvika att använda salta kryddor. Ådrorna som du ser på min arm på den bifogade bilden under är något som ALLA har, det är med hjälp av dem som blod pumpas ut till dina armar helt enkelt, syns dom inte så beror det förmodligen främst på en ”för hög” kroppsfettprocent.
Muskulös man med sexpack och synliga ådror på armen.
Ett annat tips för att minska dina vattennivåer är faktiskt att dricka MER vatten. Detta låter kanske konstigt? Men när man tänker efter lite är det inte så konstigt. När man dricker mer vatten känner kroppen att du får i dig mer vatten och måste därmed ”spola ur” gammalt vatten ifrån sina depåer. Du kickar helt enkelt igång genomflödet genom att dricka mer vatten!

Låt oss prata lite om hur du gör för att öka storleken på dina ådror då. Det är egentligen inte svårare än att lyfta tungt, motionera och lyfta ännu tyngre! När dina muskler ökar i massa så krävs det mer blod till dom, när mer blod pumpas så tvingas blodådrorna att bli större för att hantera det ökade tryckbehovet! För MIG har det funkat bra att köra lägre repetitioner (6-8) och gå tyngre, men detta kan självklart variera mellan olika individer!

För att temporärt öka storleken på dina ådror kan du däremot ”carb loada” efter du har gått lågt på kolhydrater under en tid. Detta kommer jag gå djupare in på i senare inlägg, men kortfattat innebär det att du chockar kroppen med en stor mängd kolhydrater, när den är van vid en lägre mängd vilket kommer öka ditt ”tryck” avsevärt.

När det kommer till kosttillskott kan man använda sig av pump- och NO-tillskott för att få en extra edge.

Kortfattat: Ät rätt, lyft tungt, bli grov, bli ådrig!

Hoppas detta hjälper! 🙂

Kör hårt!

//Johan @Pushthrough

Kommentarer

kommentarer

pushthrough

Posts Google+