När är man redo för scenen? Hur skall man gå tillväga?

2 januari, 2015
2 januari, 2015

Idag tänkte jag prata lite om min syn på vägen till scenen, när är man redo att börja tävla? Vilken gren passar en bäst? Vem ska coacha en? Behöver man ett team?!
Först och främst så har jag aldrig tränat för att tävla, utan jag har snarare tävlat för att träna. Träning och kost har länge varit något som jag verkligen har brunnit för och att jag började tävla var nästan mer en slump känns det som! Jag älskar verkligen att tävla och att pressa mig själv till mitt max och scenen är verkligen en sjuuk motivation för att pressa sig ännu hårdare, både på gymmet och i köket! Men när är man redo då? Först måste man ta en ärlig titt på sig själv, känner jag själv att det jag kommer presentera är något JAG kommer vara stolt över? Och ännu mer, är jag villig att göra de uppoffringar som en tävlingsdiet faktiskt innebär? Det jag personligen tyckte var drygast med tävlingsdieten var att jag kände att muskeltillväxten inte gick lika snabbt som på bulk (vilket är självklart) men jag kanske är lite skadad på den fronten,  då jag alltid har jagat efter en bättre fysik och enligt mig är det bästa sättet för det att ligga på ett kaloriöverskott och inte ett underskott. En tävlingsdiet kommer att innebära att man inte kan göra vad man vill, ett av många exempel är när ens vänner kanske vill åka ner på stan för att äta ute och sedan gå på bio och undrar om du vill med, är du villig att sitta i bilen och sleva i dig en matlåda innan du går på restaurangen medan de andra beställer in vad dom än vill äta, för att sedan sitta på bion och dricka aminosyror medan de andra sitter och knaprar på popcorn och dricker läsk? Jag har aldrig varit särskilt mycket för varken godis eller läsk ens innan jag kom på tävlingstankar, men förutom själva uppoffringen i att inte äta det du kanske ”vill” så medföljer förmodligen ett par sneda blickar från folk när du sitter och slevar matlådan innan restaurangen, det i sig är en uppoffring som man måste vara villig att göra, att gå DIN väg och inte göra det ”vanliga”. En tävlingsdiet ÄR inte normal och du kan därför inte förvänta dig att din vardag kommer se normal ut. Men är du redo att göra dessa uppoffringar tycker jag definitivt du skall slänga dig in och slänga dig in med ALLT du har att ge!

Okej så säg att jag ska tävla då! Många har ju coacher? Det ska man väll ha va? Jag har aldrig kört med en coach, jag har verkligen ingen anledning varför jag inte gjort det utan det är bara så jag har gjort det, men det kan definitivt vara skönt att låta någon annan styra och ställa lite med dig när du själv är så mitt uppe i allt. Det kan då vara skönt att överlåta coachandet till någon som inte skall tävla samtidigt som dig, jag tycker en coach ska bry sig om DIG och det kan vara svårt om denne själv skall köra samtidigt, det är ju självklart inte omöjligt! Men vem skall jag välja som coach då? Ja, jag hade ju helst sett att du överlåter coachandet till någon som gärna är MER erfaren än dig själv, men det kan fungera minst lika bra med någon som ligger på ungefär samma nivå som dig. Det kan vara sjukt skönt att ha ett ”fräscht” öga som kan opartiskt säga huruvida du ligger i fas, om du behöver göra förändringar eller om du ska fortsätta som du gör. Det kan vara väldigt lätt att bli formblind när man är mitt uppe i allt, för att inte prata om hjärnspökena som kanske ligger och gnager!

Team då, hur blir man med i ett team? Vad krävs? För det första då, vad är ett team? Ett team är helt enkelt dom du tävlar för på tävlingen du ställer upp i, det är dom som du representerar där. Det finns otaligt antal team, ett team är helt enkelt någon som betalt in teamavgiften till SKKF (svenska kroppskulturförbundet), så rent tekniskt skulle du själv kunna betala in avgiften och gå in som Team WackaWacka om du vill! 😉 Men det är ju självklart en avgift som är skön att slippa, många gym har till exempel betalat in avgiften så ett team går alltid att hitta!

Slutsatsen av det hela är väll, låt INGEN annan än du själv säga om du är redo att kliva upp eller inte! Det är många uppoffringar som man får göra, men det är sjukligt värt det! Det är sjukt kul, lärorikt på så många sätt och du träffar så många likasinnade, underbara människor på vägen, så mitt råd är köööööööör!!! 😀

//Johan @Pushthrough

Kommentarer

kommentarer

pushthrough

Posts Google+