Abs and ass attack!

18 januari, 2015
18 januari, 2015

Snart har hela första månaden på året gått! Jag tycker att det går otroligt snabbt redan nu.

Idag tänkte jag dela med mig lite om mitt nya pass som jag håller på Fitness Force i Trelleborg. Tanken bakom upplägg, varför jag har med vissa övningar och vad övningarna är bra för. Det här är absolut ett pass ni kan köra hemma, eller på gymmet på egen hand.

Passet är en form av high intensity training samtidigt som det svider PÅ RIKTIGT i absen och sätesmusklerna. Jag har lagt till pulshöjande övningar just för att boosta förbränningen eftersom man måste ner i kroppsfett för att rutorna ska komma fram. Vi alla vet ju att de flesta har jobbat upp lite vinterhull av all julmat.. Det har i alla fall jag 😉 Den bästa övningen är helt klart burpees och omvända burpees i kombination med statiska squats och squats med hopp. De olika typerna av burpees höjer pulsen samtidigt som man får träning för HELA kroppen. Det bränner fint och ger rumpa och ben en bra form 🙂 Utfall med eller utan vikt, utfall med hopp och i snabb takt ger benen en fin form samtidigt som övningarna är pulshöjande. Vill man inte ha den pulshöjande effekten kan man stå statiskt i ett utfall, kanske ”gunga” lite upp och ner för att verkligen känna benmusklerna arbeta. Plankan, sidoplankan och benlyft är riktiga magruteövningar enligt mig. Ger både stabilitet och mjölksyra. Crunches, raka och sneda är också en vinnare, gör man tillräckligt långsamma och många så får man en fin träningsvärk dagen efter.

Det jag brukar tipsa mina passdeltagare om är att alltid hålla ett öga på spegeln, hur ser formen ut, har jag stolt hållning och känns det där jag vill att det ska kännas? Många glömmer till exempel att böja RIKTIGT på knäna i squatsen och de flesta tar lite för mycket vikter vilket gör att ryggen kröks. Hellre lite för lätt och fler repetitioner, helst LÅNGSAMMA repetitioner, än tungt och kass form. Ju sämre form, ju större risk för skador. Plankan är också lite klurig. Den kan man köra både på knäna och på tårna. Även där är det viktigt att hålla koll på spegeln så att man inte ser att skulderbladen sticker rätt ut eller att rumpan är uppe i luften. Krumma med ryggen och sug in naveln! Då jäklar kommer magrutorna att få det jobbigt.

För att hitta inspiration till mina pass brukar jag söka på youtube, det finns alltid massa olika roliga övningar som man kan prova! Jag brukar söka på allt från abs workout, ass workout, plyo, plyometrics osv. Använd fantasin och våga prova!

Men kom igår, ABS ARE MADE IN THE KITCHEN. Sköter man inte kosten blir vägen till snygga abs och ass längre och svårare.

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)