Energy Armor armband Utvärdering!

Michaela Augustsson —  9 april, 2013
9 april, 2013

Japp…

Som ni kommer ihåg så fick jag möjligheten att pröva det nygamla –moderna-uber estetiskt marknadsförda negativa-jon-armbandet!!


Jag sa från början att jag försökte gå in i det med en objektiv syn och göra en rättvis bedömning om min egen upplevelse av allt det säger sig stå för och påverka (läs mer om det  här för EA Sweden)

Bland annat bad jag om att få hem deras evidens underlag som de använder som underlag till sin marknadsföring och påstådda effekt. Detta läste jag igenom och jag är dåligt insatt i forskningen när det gäller negativa joner och huruvida strålning och energifält påverkar vårt välmående, det skall erkännas.
Dock så finns det forskning som talar för att ett ökat antal av negativa joner i ett luftrum har positiva effekter på bland annat koncentration, energi och välmående. Det jag reagerade på när jag försökte tyda det ofta tillkrånglade ,väl sållade vetenskapliga underlaget företaget själv valt att plocka ut, vara att all forskning som jag förstod det handlade om just det negativa joner i luften, därmed tolkar jag det som något vi inhalerar, omges av runt om hela kroppen etc. Huruvida detta upptas eller påverkar kroppen rent fysiologiskt förstår jag inte riktigt. Än mindre då att ett silikonarmband innehållande vulkan aska från japan (?) skall kunna avge dessa joner…  Som sagt, jag säger inte att det inte funkar, vilket det uppenbarligen gör för vissa människor, VAD som funkar (utfallsförväntningar, inställning,placebo?) är en annan femma!

Jag hade på mig armbanden (ökade till 2starmband efter 2 veckor då de sägs öka effekten) i 4 veckor, sedan tog jag av mig dem och har nu varit utan i 4 veckor, Jag kan inte urskilja någon skillnad kort och gott. Varken i energi, fokus eller annat.  Punkt!

Nothing more to say! Det är ingenting jag skulle kunna moraliskt eller samvetesgrant kunna rekommendera mina patienter som sjukgymnast,  då vetenskapen är ganska svag och jag är skyldig att arbeta evidensbaserat föra säker vård etc.
MEN, bara för att något inte har evidens som säger att det fungerar betyder inte det att det inte gör det. Det ka också betyda att det inte satsas pengar inom det området så forskning är möjligt, därmed blir det också en svårighet att ta reda på effekt eller inte!!

Däremot tycker jag man skall Tänka på vad som förmedlas till de personer som följer en, vad man själv vill stå för och hur företaget själv vill arbeta med sin marknadsföring! Ibland (ofta) är det vanligt att reklam och marknadsföring går till en överdrift vilket i mångt och mycket förtar äktheten i mångas ögon och bara ger en ”sell-out” effekt!
Framförallt om man säger sig att ens produkt påverkar och skall ha en effekt annars än rent estetiskt!

Så som sagt så får man om man vill test själv och utvärdera. Så är det med allt enligt mig.  🙂 Och fantastiskt vore ju om bara ett supersnyggt silikonarmband skulle ge alla dessa positiva saker på ett så enkelt sätt som att bara bäras !

/ M

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+