10 dagar post show

2 december, 2014
2 december, 2014

Tio dagar efter tävlingen. Tiden går så fort men ändå så långsamt 🙂 Jag har börjat komma in i en bra offseason nu känner jag, mer mat, mer energi.

Tänkte skriva litegrann om just kalorier, träning och offseason. Eftersom detta är min första offseason efter tävling så har jag pratat mycket med oliver om hur upplägget kommer att se ut och vad vi ska sätta för mål till nästa år. Någonting som jag märkt är ett rätt så generellt drag för tjejer är att typ alla äter sjukt lite mat. Tjejer speciellt är rädda för både fett och kolhydrater. Men vet ni vad som ni egentligen ska vara rädda för? Snabbmat, socker, godis, vitt bröd, kakor. Jag kommer att köra en clean bulk, ren bulk med hälsosamma råvaror som ris, kyckling, potatis, kött. Min kost kommer att innehålla ALLA byggstenar, kolhydrater, fett, protein. Sen kommer jag ha ett eller två mål som är ”fria” där jag kan äta det jag känner för. Även ni som läser detta och inte tränar behöver alla byggstenar, kroppen är gjord för att använda alla byggstenar. Vad tror du händer om man utesluter någon byggsten? Säg att vi håller på att bygga en mur. Vad gör du om du saknar ”klister”, eller byggsten? Det blir ingen stadig mur där inte. Precis samma sak gäller kroppen. Ge den bra mat i rimliga mängder så ger en dig en stabil kropp. Vill du veta hur mycket du ska äta? Sök på google och räkna ut ditt BMR, basal metamolismen, för att veta ditt MINSTA energiintag. Sen är det bara att börja räkna, kolla på innehållsförteckningen när du handlar och gör en uppskattning av hur mycket du får i dig av alla byggstenar. Nu menar inte jag att ni ska börja räkna kalorier helt slaviskt, men det kan vara en bra idé att ta reda på lite mer kring vad maten vi stoppar i oss innehåller.

 

I alla fall, jag kommer att öka mitt kaloriintag så att det ligger kring 2300-2500 ca. Varför ökar jag kloriintaget? Jo, för att om jag ligger på 1300 kcal om dagen, kör 5 cardiopass och 5 styrkepass i veckan och har en BMR på 2300.. Vad kommer jag göra då? Bryta ner mina muskler istället för att bygga upp dem. Sen när det väl kommer till tävling igen, hur ska jag göra för att tappa mer fettprocent så att jag blir hårdare? Minska mer på energiintaget och förlora ÄNNU mer muskler? Förstår ni, det blir en ond cirkel. Det går helt enkelt inte att hela tiden köra på ett lågt energiintag och träna supermycket, kroppen anpassar ställer in sig på svält och sparar på allt den får i sig vilket gör att ingenting händer. Varken på vågen, i spegeln eller på gymmet. Varierande träning, hälsosam mat och en plan är nyckeln.

 

Summering:
1. Ta reda på din BMR.
2. Räkna på vad du får i dig per dag och fundera på hur det passar ihop med ditt mål – är målet realistiskt så som du äter och tränar nu?
3. Börja titta på innehållsförteckningen på det du handlar.
5. Kanske dra ner på ett träningspass?
6. Gör en förändring. Utan förändring händer ingenting!

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)