Dietstatus och allmänt träningssnack

10 augusti, 2014
10 augusti, 2014

3 veckor in på dieten, allt går sakta men säkert åt rätt håll. Träningsveckan är klar och en ny härlig träningsvecka står på tur. Kör just nu 4 dagars schema med styrkan för att kroppen ska hinna återhämta sig mellan passen. Fokus ligger inte på antalet reps som jag kör utan på muskelkontraktionen och att nå muskelfaliure 🙂 Så det blir mycket dropset och superset tills musklerna skriiiiiiiker!

formbild 9 augusti 2014

Minus 2,5 kg på dessa veckor och mer muskeldefinition, har fortfarande en bra bit kvar innan jag är nöjd men jag är glad att det går åt rätt håll 🙂 Och det enda jag har gjort är lagt på cadio! Man ska inte underskatta cardio, känner att jag hellre ligger lite högt i kalorier just nu och kör bra med cardio så att kroppen verkligen reagerar på en kalorisänkning senare ju närmare tävlingen vi kommer. Man måste hela tiden tänka på att kroppen anpassar sig efter dess förutsättningar och att ett enformigt träningsschema, kostschema osv vänjer sig kroppen vid och då uteblir resultaten. Nyckeln är variation, målsättning och att ha roligt! Ska dock villigt erkänna att ibland stirrar jag mig lite blind på spegeln. Tittar och tittar men kan inte se att någonting händer med kroppen. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som får mig att öppna ögonen lite mer ibland och se att all tid och energi som jag lägger ner faktiskt ger resultat. Och det är rätt skönt att träna på samma gym som vår coach äger, vi träffar honom varje dag och om vi undrar över någonting så kan vi fråga när som helst. För oss som dietar och ska tävla första gången så är det en stor trygghet att ha ett IFBB Proffs i ryggen.

Poserade i stora salen igår förmiddag mellan mina pass, i början har jag känt mig så sjukt löjlig när jag har struttat runt i mina klackar, hotpants och lilla top. Men nu börjar det bli riktigt roligt! Satte igång bra musik, visualiserade mig att jag var på scenen, alla ögon på mig i min T-walk och jag ÄGDE scenen! Den var helt enkelt min och det var så jäkla roligt! Nu gäller det bara att sätta poseringen på riktigt, men med 15 veckor ut så tror jag att jag har mitt på det torra. Ska ta tag i poseringscoachen också till veckan tänkte jag, se vad hon säger 🙂

anna

På schemat idag står vila, så det är jag och soffan som gäller ända tills jag ska jobba natt 🙂

 

Ska berätta lite om power resistance bandet innan jag ska sluta pladdra! Det är bara så jäkla bra, sjukt bra helt enkelt. Min rygg brukar alltid dö ganska fort när jag kör chins, med powerbandet så kunde jag verkligen ta ut mig och kände muskelkontraktionen på precis rätta ställena. Inget fusk, inget ryck och slarv utan bara ren muskelkontraktion och en riktigt bra start på veckans ryggpass. Hade träningsvärk i 3 dagar efter ryggpasset, UNDERBART! Prova gärna upplägget, står nedan:

Uppvärmning: 5 min rodd
Har alltid 1-2 uppvärmningsset med lätta vikter innan jag börjar mina riktiga workingsets. Mycket fokus på dropset under första delen av passet(läs, tills jag inte orkade mer) vilket betyder att jag börjar med en lite högre vikt och kör tills musklerna tar slut därefter sänker jag vikten 2 gånger.
Chins (första setet utan PRB och resten med, blev mellan 15-20 chins i lugnt tempo)
Latsdrag
Smal rodd ss kayak rows (se video nedan på hur man utför dessa, finns bra klipp på youtube. Dock tycker jag att hans rörelser är lite överdrivna. Men där har ni principen!)
Stångrodd
Pushdown i cable med rep
Marklyft (högreps, lätt vikt)

Som sagt, detta passet gav grymt tryck och jag fick användning av mitt PRB 🙂 PROVA!

 

https://www.youtube.com/watch?v=rNBVHMsnW6A

 

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)