Skogsbranden

5 augusti, 2014
5 augusti, 2014

Det är helt ofattbart hur branden kan ha utvecklats från torsdagen till detta. Om jag har förstått det rätt så sker ännu ingen evakuering av Norberg men elden har lyckats hoppa över sjön Snyten och skapar problem. I Seglingsberg har man beslutat evakuera alla så min mamma är hos en väninna just nu. Hur långt ska detta gå? Enligt vlt har brandlukten känts över 80 mil bort.. Det verkar enligt väderrapporten att regn är på väg in över Västmanland vilket kan hjälpa till att minska spridningen av branden, dock inte släcka den helt. Vattenbombarna från Frankrike är på plats, planen från Italien vet ingen vart de tagit vägen. Sist jag läste hade de fastnat i Polen pga dåligt väder, andra källor menar att de inte ens har lämnat Italien.

 

Jag hoppas bara att detta elände kommer att ta slut snart och att Seglingsberg, Ramnäs och Norberg inte slutar i lågor.

Söker du vidare information om branden? Titta på följande länkar:
Sos Alarm 
VLT
P4 Västmanland
Länsstyrelsen
– Facebookgrupperna: Skogsbranden Västmanland och Skogsbrand Husrum Västmanland.

Tyvärr kan jag själv inte hjälpa till annat än att sprida denna information då jag befinner mig i skåne. Jag kommer att jobba inatt och hålla mig uppdaterad kring vad som händer. Det är otroligt hur många människor som är villiga att hjälpa till, skänka mat, husrum och en hjälpande hand. Det finns fortfarande mycket medmänsklighet och omtänksamhet kvar i denna värld! Nu håller vi alla tummar och tår, mina vänner, att brandens spridning stoppas! 

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)