Nyttig mat behöver inte vara tråkigt.

27 juli, 2014
27 juli, 2014

Hej på er! Hoppas allt är bra i värmen.. själv smälter jag nästan bort. På vintern brukar jag säga att jag inte är gjord för kyla, men nu är det tamej fan lite väl varmt va? 25 plus vore okej, men över 30? Nog för att jag är halvspanjack men nån måtta får det vara. Tog en tur till stranden igår med the creme de la creme, min fina svägersta och tjejen som alltid har ett leende på läpparna 🙂 Slutade med att jag låg på mage och brände ländryggen och rumpan.. Well, jag fick färg i alla fall!

 

Nu, till ämnet, DIETMAT! Diet behöver ju faktiskt inte vara tråkigt om man har lite fantasi. Okej, sista veckorna inför tävling så är det kanske lite trist. Men för er som bara vill gå ner några kilo i vikt eller som är precis i början på sin diet så kan man ändå variera mycket. Jag brukar alltid ugnsbaka min kyckling till exempel och alltid ha mycket färska kryddor på. Färska kryddor som jag använder är tex paprika, lök, vitlök, chilli.. Ja där kan man ju variera i OÄNDLIGHET. Har även hittat en ny krydda, sesam och wasabi. Riktigt god smaksättare. Salt kan man använda efter behov, jag saltar inte så mycket eftersom salt gör att man håller vätska. Men viss saltmängd behöver man när det är så här varmt så jag brukar salta på maten i efterhand när den är på tallriken. Då använder jag mig av havssalt, tycker det är så fräscht! Kyckling är en basvara i min kost, det är bra näring och framför allt är det gott!

Gissar på att de flesta inte gillar torr mat? Klicka här så kan ni välja och vraka bland GODA kalorifria såser. Mina favoriter är Indian Curry Sauce och självklart BBQ så här på sommaren.

Tips på bra kolhydrater är fullkorns ris/basmatiris/potatis/sötpotatis. Nyckeln är att få bort så mycket snabba kolhydrater som möjligt som typ vitt bröd, sockerarter, snabbmat osv.

 

matPå bilden ovan har jag ugnsbakad kyckling med paprika, sesam/wasabikrydda och lök som jag skivat. Tycker att skivade grönsaker ger bättre smak än strimlade. Som sås har jag indian curry sauce och en avokado med lite salt ovanpå. Som kolhydratskälla har jag basmatiris.

 

delts

Hoppas ni fått lite tips nu! 🙂

 

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)