Nuet

4 juli, 2014
4 juli, 2014

Förra inlägget var ju ganska tungt, och innan jag postar del två vill jag läsa igenom det och finslipa lite så att jag är nöjd med inlägget. SÅ, här kommer ett inlägg från nuet och mer exakt från dagens benpass!

Kör cardio två gånger i veckan, varken mer eller mindre. Så som ni vet blev det löpintervaller igår och jag kände att benen var riktigt grymt tunga idag. Men det hindrade inte mig från att sticka till bästa Fitness Force och köra ben! Högrep och kvalité är fokus när det gäller ben. Det blev inga imponerande vikter idag kan jag ju meddela, men tryck och spykänsla var det inget fel på 🙂 Nu sitter jag här med min kyckling och mitt ris, ligger just nu på ca 2000-2300 kcal om dagen. Trivs bra med det och känner att jag har energi hela dagen 🙂

Från och med nu är foamrollen min BFF. Har ännu inte hittat någon massör som kan ge mig riktig djupgående massage.. Så jag tar till en extra hård foamroller och en ”massageboll”. Är det någon av er som vet vad MAQ är? Det är nåt jag körde mycket på gymnasiet eftersom lärarna där förespråkade det. Sisu beskriver MAQ så här: MAQ är en grundläggande och systematisk träningsmodell där den aktive skall utveckla en god rörlighet och koordination som en grund för att sedan kunna utveckla sina mer explosiva egenskaper.

Jag kommer mest att använda mig av övningarna för att få mer rörlighet och kommer att lägga in dem på mina cardiodagar tillsammans med stretch och lite andra rörelseövningar. MAQ kan jag varmt rekommendera! För att hitta övningar kan ni söka på google på MAQ eller Muscle Active Quality. Finns även ett youtube-klipp där Ako Rahim utför en av de bästa MAQ – övningarna.

 

image

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)