Utvärdering av veckan som gått

19 november, 2012
19 november, 2012

Jag har under den senaste veckan gjort en litet test kan vi kalla det, inspirerat av Joachim Bartolls idéer. Jag har ju sedan nästan 2 år nu använt mig av Periodisk Fasta. Jag har fastat fram till lunch varje dag för att sedan ha ett 8 timmars ätarfönster innan jag fastar fram till lunch igen dagen efter.

Nu i veckan så tog jag det ett litet steg längre, mycket av rena bekvämlighetsskäl. För att slippa fixa med matlådor varje dag så bryter jag fastan vid 12, precis som innan , fast bara med en stor aminosyredrink. Jag dricker sedan 3 sånna ”pulser” under eftermiddagen (ca 30g protein i varje puls). Sedan vi 16:00 så kör jag igång med träningsnutritionsupplägget jag kört på, också snott från Herr Bartoll.

Sedan har jag ätit mitt ända riktiga mål mat på dagen när jag kommer hem från träningen, denna vecka blev det en REJÄL portion spaggetti och köttfärssås vaaaaarje kväll!

Min oro inför experimentet var att jag skulle bli sådär brutalt hungrig fram mot 2-3 tiden på eftermiddagen och att jag inte skulle palla med det. Men så har inte varit fallet. Jag har faktiskt inte varit hungrig en enda gång på hela veckan, iallafall inte efter att jag dragit i mig första pulsen. Får alltid några hungersmällar på morgonen och förmiddagen, men de dränker jag i stora mängder kaffe, så det är precis som förut.

Prestations och resultatsmässigt då? Kroppsvikten har droppat med nått kilo, men mina muskler känns fyllda till bristningsgränsen av glykogen. Jag har haft jävligt bra med energi på samtliga pass under veckan, känt mig stark i alla basövningarna, och alltid kunnat se fram emot en riktigt god måltid när jag kommit hem från träningen. Overall skulle jag säga att det var ett jävligt lyckat experiment, både för resultaten, psyket och för plånboken 😛

Kommer fortsätta med det här några veckor till och se hur det utvecklas..

20121118-205322.jpg

kommentarer, 402 Visningar

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest