Tävling om 3 veckor, några jobbiga veckor bakom mig och nu börjar stressen äntligen lägga sig :)

Michaela Augustsson —  2 november, 2014
2 november, 2014

Hej

Japp, idag är det bara 3v kvar till showdown. !!!!
Det känns…. Bra <!

Har haft ett par riktigt tunga veckor nu de senaste 2-3 veckorna. Men nu känns det sedan några dagar tillbaka som att saker och ting börjar falla på plats, och ett lugn infinner sig. Och det är väll ganska lagom med tävling i så snar framtid 😉 För det sista du vill vara veckorna innan tävling är just stressad, varken psykiskt eller fysiskt så är det bra för formen och nerverna! nostress Varför stressad?
Ja, det är en ganska bra fråga, jag brukar ju alltid på predika och har en inställning om att stressa inte gör dig något mer effektiv eller bidrar med särskilt mycket positiva aspekter alls utan mest är jobbigt och påfrestande och får dig att inte tänka klart. Och jobbigt är det, men man kan ibland inte styra att saker blir stressfaktorer. Speciellt om man är som mig, med gärna tusen järn i elden samtidigt. Prestation och kravmänniska som jag är nöjer jag mig heller inte med att göra saker halvbra, eller anpassade till den tidsram eller prioritering jag i praktiken har.
Sammanfattning av allt svammel, jag tar på mig för mycket saker samtidigt då jag bara vill omfamna alla möjligheter (och utamingar) jag ställs inför och jag vill aldrig prestera mindre än vad jag vet jag är god för. (och hur vet man egentligen det från situation till situation? )
Detta är en ekvation som med heltidsjobb, heltidsstudier, heltidssatsning på tävling och träning, några extra projekt vid sidan av samt helt egen coachning av mig själv inför denna satsning kan bli svår att hålla upp till 100% på varje avdelning har jag märkt. 😉 Dagarna är korta som de är redan innan jag valde att lägga in extra träningspass på morgon för att boosta förbränning sedan ca 3-4veckor tillbaka och sedan jobba sin heltid, iväg för träningspass, hem på kvällen, sitta med plugget sedan matlagning för att somna alldeles för sent och stiga upp alldeles för tidigt igen… Hahaha.. PERFECT! ;D… or not!
Men ibland har man inte möjligheten att rulla med det optimala, utan får jobba med att göra det bästa utav de möjligheter man har.

Anyhow, därmed har jag haft det lite tufft med energin, med tröttheten. Jag är en person som alstrar all den mesta av min energi till träningspassen och gör sällan dåliga pass eller har en dålig känsla inför min träning.  Men nånstans tar energiunderskott och trötthet ut sin rätt, och i mitt fall blir det under resten av dagen under de mest extrema perioderna, haha.. Så till alla er som råkat ut för apatiska avsaknaden av svar på frågor eller hälsningar eller om jag bara sett allmänt trött, förbannad, fokuserad, upprörd, gråtfärdig, bitchig eller förvirrad. Ja då stämmer det ganska bra.;) Förd et är precis så jag känner mig i vågor. Ber om ursäkt om någon tagit detta personligt till sig och upplever mig som en rymdvarelse 😉   Men, efter sista inlämningarna i kursen, Lite strukturering i arbetsupg. för sista veckorna Samt en väl planerad träning och ordentligt uträknad och synad kostplan sista tiden så har det sakta men säkert börja släppa nu med stressen. Detta givetvis i samband med att det man gör bär frukt och nu kommer formen som jag vill mer och mer, samtidigt som kroppen fortsätter att orka prestera bra i de specifika styrkemomenten 😉 Alltid bra att bolla sina egna tankar och upplägg inför sista biten när man är osäker på om man klarar av att se ur sin egen box. Detta är jag ytterst tacksam för att jag har så kunniga människor runt mig som kan ge tips och feedback :)
Tack Joachim Bartoll, Tack Kristian Sewen, Tack alla grymmingar i team Bodyscience och MMsports som delar med sig av kunskaper och erfarenheter till varandra och diskuterar relevanta ämnen.

1800310_10152464173939067_1011006425224881835_n

Jag och min grymma teammate Mikael Hamrin som varit en klippa att träna med de sista veckorna nu när man varit låg på energi, han bidrar med så mycket härlig träningsenergi och vi skrattar alltid en hel massa! Grymt viktigt att ha någon som gör samma sak mot samma mål nu sista biten. Han kommer alltså också köra Athletic Fitness på Decembercupen 23 Nov. och här slänger vi av en formkoll i spegeln ;)

Nu gäller det att träna smart sista biten, hålla systemet igång genom att sköta kosten och kaloriintaget genom justering av utökning av vissa ”ökade” dagar ju närmare tävling det närmar sig. Detta för att fortsätta boosta kroppen att hålla förbränningen igång. Just nu känns det bra, jag kommer att hålla fast i denna känsla, jobba på hårt och bra som jag gjort och lite på min egen känsla och planering och njuta av de sista veckorna innan det smäller!!! =)

Kram och styrkepuffar till er alla som liksom jag är i slutspurten av dieten nu ! Nu kör vi, alla växlar in nu, inget att spara på. Kör hårt, Kör smart!

/ M

1477495_10152451525159067_4681064311315942514_n

10710837_10152449636059067_6443882701478733244_n

kommentarer, 1 309 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+