USA, Arnold Classic & Flytt!

Michaela Augustsson —  1 april, 2015
1 april, 2015

Hej!

Känns som om det var evigheter sedan jag uppdaterade. Och det kan man ju tycka faktiskt! 😉
Även om jag å andra sidan varit mer än upptagen under denna tiden. Ni som följer mig på instagram michaelaaugustsson har ju sett att jag hunnit med en utflykt till Amerikat, och framförallt varit med och hejjat på Arnold Classic där våra styrkelyftatleter Jenny Adolfsson och Kristian Sewen var iväg och lyfte. Gå in på deras sidor för att läsa hur det gick för dem… Kort sammanfattning. Det gick BRA 🙂 de var grymma och gjorde bra ifrån sig även om man inte fick med alla de lyft man hade hoppats på de vikter man utgått från.
Men det är så det kan vara när man tävlar. oavsett vad. Dagsformen, yttre faktorer, inre faktorer, tidsomställningar, inställda flyg, dåliga gym, 1000tals km promenader avenyer upp och avenyer ner, oregelbunden mat, bra mat, mindre bra mat, annan hemmiljö/standarad. Allt detta är saker man märker givetvis kommer spela roll när man tävlar internationellt, mer eller mindre är personligt.

Team MUSTIG på gång mot USA i ett lite för litet flygplan ;=)

Team MUSTIG på gång mot USA i ett lite för litet flygplan ;=)

Backstage vid uppvärmningsarean för Arnold Classic Pro RAW Powerlifting ( hardcore and stuff) :)

Backstage vid uppvärmningsarean för Arnold Classic Pro RAW Powerlifting ( hardcore and stuff) 🙂

Grymmingarna taggar vid inreg.

Grymmingarna taggar vid inreg.

Och jag då... som mest funderade på när jag skulle få äran att tävla på Arnold Classic :D Och i vad :D:D

Och jag då… som mest funderade på när jag skulle få äran att tävla på Arnold Classic 😀 Och i vad :D:D

Men oavsett är det en stor erfarenhet att tävla utomlands. Inte minst känslan i själva tävlingsarrangemanget och i USA är det ju otroligt mycket mer folk både av tävlanden och av publik. Fantastiskt engagemang, konkurrans, publikstöd, passion och hejjarrop, musik och galna exalterade förgyllande speakers. Otroligt uppflyftande i just tävlingssammanhang om man jämför med landet lagom och jantelagen 🙂

Påtal om både spekaers och lyftare och publikstöd. Här är en filmsnutt från det sjukaste lyft jag sett hittills, Bonica Lough knäböjer 257,5kg !!!!! WTF, För att sätta det i jämförelse, så är det samma vikt som det svenska rekordet ligger på i -93kg… FÖR HERRAR !! (Samma som Kristian försökte slå 😉 )

(Observera den härliga ”YallaYalla” kramen efter lyftet :D:D )

https://www.youtube.com/watch?v=T3k4w2Ob8qc

Förutom just dessa intryck av tävlingen och arrangemanget så fanns ju en hel massa grymma lyftare, som bla annat Bonica (och fitnessprofiler såklart, dock hann jag inte med att se alltför mycket av den delen 🙁 ), inte helt otippat då det är Arnold Classic vi talar om. Personliga inbjudningar till atleter som presterat bra på sina respektive nationella tävlingar och står ut mer är de flesta. Alltså lyftare i världsklass som man fick chans att prata med backstage se lyfta och sätta grymma rekord. Så sjukt inspirerande för min egen träning och fantastiskt kul att se dessa ödmjuka världsatleter.

 

Sen fick vi ju faktiskt lite ”riktig” semester efter tävlingarna också, och det gjordes på allra bästa sätt in MIAMI bitch 😉
Helt fantastiskt ställe som jag gärna åker tillbaka till. Underbart väder, skön känsla, palmer sol och pool 🙂 Bra träning på stranden och fantastisk glass 😉

 

Underbart!  :)

Underbart! 🙂 Roadtrip med bil genom stora delar av Miami, bla Key West där Kristian agerade världsvan chaufför 😉

Lite träning fick det allt bli vid stranden i osande hetta åxå;) Superkul, superjobbigt och supersolbränd ;)

Lite träning fick det allt bli vid stranden i osande hetta åxå;) Superkul, superjobbigt och supersolbränd 😉

 

Ja, jag behöver inte säga mer än att det var fantastiskt kul att få upptäcka New York, åka genom USA till Ohio, Columbus och sen vidare till Miami. Ett grymt gäng ett grymt häng i ett skönt land.

 

Men det känns också väldigt skönt att vara hemma. Dock med tilltaget kaos eftersom vår lägenhet var redo för inflytt dagen vi anlände hem. Så dagen efter med tillhörande jetlag var det bara att köra runt med packlådor och hela konkarrongen 🙂
Jag blev också sjuk mitt i allt så har gått och snörvlat och haft feber och halsont i en vecka innan det släppte, ( Nu är det bara det eviga snörvlet kvar 😉 )
Så ja.. stressig jobbig flytt och sjukdom utan träning. Inte en fantastisk start efter semestern, men nu börjar även det att lugna sig lite och vi har kommit mer eller mindre iordning med det mesta. Nu är det bara att komma tillrätta med alla småsaker som tar över i brist på byrå och hyllor samt att bo in sig 🙂 Tror det kommer bli riktigt bra när det står klart. Det är en riktig skön känsla att man äntligen skall landa lite, tillsammans 🙂 <3

love-my-home-300x28811

Ja och med det sagt. Nu är jag sedan några dgr i gång med träningen också, det känns bra och lovande. Jag har lagt upp ett program till mig själv som jag tror på nu närmsta månaderna då fokus kommer att vara på att fokusera AF och Styrkelyft i en bra balans.
Min ambition är att köra ett SL kval i maj. Sedan är ju såklart SM i AF den nästa viktiga tävlingen jag ser fram emot 🙂

En ordentligt gammal bild som cirkulerat flitigt och ngn gjort ett najs quote åxå som jag tycker på pricken! Så tänker jag om mina egna utmaningar och satsningar, framförallt i mina egna begränsningar mentalt. JUST DO IT! :)

En ordentligt gammal bild som cirkulerat flitigt och ngn gjort ett najs quote åxå som jag tycker på pricken! (Står annars inte för varken böjteknik, skoval eller vikt :O !! haha.. och absolut inte för de tillhörande gymhandskarna #trams 😀 ) Som quotet lyder, så tänker jag om mina egna utmaningar och satsningar, framförallt i mina egna begränsningar mentalt. istället försöker jag nu tänka, JUST DO IT! 🙂

 

Önskar er alla en grym 1 April (Skämta inte med mig bara för jag blir vannsinnig!! Super OKUL med aprilskämt)
och en Glad Påsk 🙂

Kraaaaaaaaam daaaaa

/ M

easter

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+