Om Mig

M I C H A E L A        A U G U S T S S O N

 

Född: 1987.10.01

Bor: Göteborg

Gör: Arbetar som sjukgymnast. Studerar vidare inom Idrottsmedicin.
Coachar och utför upplägg inom kost och träning både för tävlingssatsande atleter och motionärer.
Träningsprogram och Rehabiliteringsplaner

Tränar: SATS Sverige, Nordic Wellness,

Meriter:
1:a Athletic Fitness Decembercupen, 2014
2:a RepPower, 2014
2:a Athletic Fitness, Body Classic 2014
1:a  Athletic Fitness Fitness4Fun, Lysekil
10:a SM Body Fitness Oktober, 2012
6:a Body Fitness , Battle of Scandinavia  April 2011
5:a Luciapokalen Body Fitness December 2011
6:a Body Fitness -163, Luciapokalen  December 2010

R Up to:
Nyinflyttad till huvustaden efter ett snabbare stopp i Göteborg för arbete och träning.
Efter en riktigt Kickstart på 2014 med Athletic Fitness som ny gren avslutade jag på topp med att ta ett Guld i den öppna dam klassen! Jag har fått blodad tand och kommer att fortsätta jobba för att bli bättre och vassare och köra Athletic Fitness SM 2015.
Under tiden däremellan kommer jag att testa på att köra styrkelyft som en nyfunnen glädjeträning. Där jag tävlar för Kalmar AK.
Satsar på yrkeskarriären som nybakad sjukgymnast och söker hungrigt jobb i stimulerande och utvecklande miljöer. Så får se var framtiden tar mig och var man hamnar till sist 🙂

Bakgrund: En träningstokig tjej som testat det mesta av sporter och träning under åren och nu fått blodad tand för styrketräning, kroppsbyggning med min modifiering och tolkning av Fitness!

Halkade in på styrketräning efter en snabb karriär i Div 1 Innebandy då jag för andra gången drog av mitt främre korsband i knät  fick börja rehabilitering igen. Styrketräningen blev mitt sätt för fortsatt träning och sedan även en drog! Sedan 2007 har jag enbart styrketränat och sedan 2008 blev jag intresserad av Fitness och de tävlingsformer som fanns. Dock var både kunskapen och erfarenheten av detta lika med noll så det förblev enbart en nyfikenhet och ett framtid mål under året dock med en övertygelse om att jag banne mig skulle upp på den där scenen och visste att jag kunde göra bra ifrån mig!

Träna är min grej och med vilja och envishet som få körde jag på och skickade av ren slump in en ansökan till TALANGJAKTEN 2010 (av Joachim Bartoll och Fredrik Carlsson), för att överraskande nog bli uttagen, och det är på den vägen det är! Talangjakten 2010 var en grym upplevelse och jag lärde mig otroligt mycket om sporten, branschen och allt om vad det betyder och krävs för att tävla. Då förstod jag också att det här var min grej!!

Så här är jag nu, med mer erfarenhet och en övertygelse om att jag kommer att ta över scenen lite bättre och lite hårdare nästa gång!  Vägen dit är alltid som en bergochdalbana med många höjdpunkter och situationer där man lär sig otroligt mycket om sig själv och vad man kan prestera, samtidigt som det är en del jobbiga stunder där man ser vad viljan och disciplinen går för om man verkligen vill något!
Tillsammans med min kunskap från sjukgymnastutbildningen och mina nu några år på nacken som hårt tränande och satsande fortsätter jag hitta nya och effektiva och framförallt roliga sätt att träna och fysisk aktivera mig på!

Så här kan ni följa min vardagliga bergochdalbana i livet och arbetet och passion för träning

Enjoy*