Dieten Träning & Livet

Michaela Augustsson —  20 september, 2014
20 september, 2014

God Morgon på er och välkommen till en helt sagolik höstlördag den 20 sept. 🙂

Här sitter jag, vaken sedan 2 tim tillbaka (läs 7.00) Fast det det jag ser fram emot hela veckan egentligen är att få sova ut på Lördagar. :/

Däremot är det ovärderligt att få vakna av sig själv, sitta ned med den bästa koppen kaffe på hela veckan och bara få hinna gå igenom sådant i lugn ro till tända ljus som man inte riktigt hunnit med i veckan (veckorna) som bara öser på i rasande fart. 🙂
I mitt fall så blir det att fösöka uppdatera er om läget här 🙂

Jag har ju som sagt rullat på min diet, med en viss kaotisk start med intensiv förkylning! Dok repade jag mig snabbt och styrde kosan rätt igen. När jag är sjuk så håller jag inte mina dietplaneringar (dock är jag väldigt sällan sjuk) utan jag ser det som ett behov för kroppen att vila, återhämta och fylla upp med energi för att snabbare hitta tillbaka. Det är ett logiskt sunt och mer idrottsligt tänk som säkerligen slår tillbaka på mig i aspekt att tappa vikt och leva andas kroppsbyggning ?, men där jag alltid återhämtar mig snabbt, kan snabbare och starkare komma tillbaka till träningen (vilket är det viktigaste till trots?) och dessutom ger jag mig själv utrymme till att tycka synd om mig själv och bete mig som en stor baby  med allt vad det innebär från ”Karlsson på Taket”s kukkelimukkmedicin och glas mot halsont 😉 (Mycket vetenskaplig evidens på dessa metoder ;), åtminstone empirisk data vad det verkar 😀 )

Anyhow, back on track och med det i ryggen så har jag nu kört i ca 3 v. Det har varit segt alltså och jag har använt vågen alldeles för mycket.
Fram tills mitten av denna vecka var ja tvunget att sitta ned och räkna om mitt upplägg för att se till att jag inte räknat fel nånstans 😀 haha, jag tyckte liksom inte kroppen svarade som den borde (och det vet vi ju allihop att teorin alltid hänger ihop med verkligheten 😉 )
Men samtidigt så får man ha lite is i magen, erfarenhet och kunskap om att en viktnedgång är inte linjär oftast och kroppen har en liten inkörningsperiod 🙂
Härligt när ens filosofi inbefrias och ger en fog för det och inte bara är dåliga ursäkter 😉 För imorse stod vågen på lägsta vikten hittills 61,6kg vilket betyder 3kg ned + några gram ;). Därmed ligger jag helt i fas med förväntat och det känns riktigt bra 🙂

Det är lätt att stirra sig blind på vågvikt, därför hatar jag det. Uppmanar oftast personer att inte använda våg mer än högst 1 ggn i veckan under diet, lita mer på spegelbilden och känslan. Det är där magin skall hända anyhow 😉 Och det har jag ju sett i spegeln, jag visste ju att jag tightat till, men hjärnspöken spelar in, och framförallt då jag valt att inte använda mig av fettmätning under denna diet, då behöver jag styra lite mer med vikten.
Men tips hörrni, skit i vågen allt som oftast. Se till att ha era referensvikter, väg en ggn i veckan, optimalt innan påfyllningsdag and thats it. Behöver inte väga varje morgon.. för vad gör det eg? Det stressar ju bara än mer!!

Vad gäller formbilder så har jag tagit en när jag startade dieten (Hubba Bubba hara aldrig varit mer rätt uttryck, NICE! ;D hahaha.. ) Men har därefter försökt att komma bort från att checka formen i spegeln eller försöka ta formbilder utan kläder.Kör min grej och lter det ta sin tid 🙂 Men det kommer snart så kan ni se hur jag ligger till ;D

 =)

=)

 

Det var kostbiten det, så till träningen då!
Träningen flyter på helt grymt bra!
Efter att kommit in i andra andningen i dieten, med förelning av måltider och energi som passar mig galet bra just nu har jag en mycket bättre energi, både under dagen (och på morgonen hör och häpna) men också under träningen. Iochmed det så har jag valt att ride the wawe och lagt in en hel del högintensiv cardio iform av intervaller både på löpband och i roddmaskin. Det har känts riktigt bra att jobba med flåset och betingningen till kräkkänsla och jag-sparkar-sönder-dig-dra-åt-helvete-äckliga-roddjävla-skit-jobbigia-maskin-jävel-jag-har-bränt-ut-mig känslan är nu nästan borta efter mogen avhållsamhet från denne en tid samt en planerad återfärd mot träning i samtycke med en lite mindre kravprofil 😉 hahaha.. och…. man kan vila sig iform, och träna smart… för nu går rodden faktiskt lättare, och jag är snäppet vassare än tidigare. Så det är bara att hänga i och jobba på så ska det bli intressant att se hur jag kan få till detta till tävling sen.
1 min rodd … Må låta enkelt och kort, men det är en vansinnigt jobbig minut med diverse taktiker,planering och utförande att försöka sätta på plats (och sedan dessutom neddragen och i tävlingsform) skall bli minst sagt spännande! 😀

Låten som rodden alltid spelar för mig när jag sätter mig på rodden för intervaller? "Die mutherfucker Die Mutherfucker DIE!!!" Joråsaaatt.... ;)

Låten som rodden alltid spelar för mig när jag sätter mig på rodden för intervaller? ”Die mutherfucker Die Mutherfucker DIE!!!” Joråsaaatt…. 😉

Annars har jag valt att trappa tillbaka lite på just styrkelyftupplägget med få reps och fler set.
Jag har granskat gått igenom och utvärderat både teknik, krämpor och tidsåtgång/fördelning och har skiftat fokus lite till att jobba med mindre belastningar i all dessa övningar, teknik och fokus reaktivering och inbanande av annat rörelsemönster och aktivering i muskulatur (främst i Knäböjen,  kommer komma i ett eget inläggning framöver varför och hur. ) Samt lägga fokus på prestationsgrenarna lite mer inom en snar framtid när det börjar dra ihop sig.
Främst dipsen där jag tappat en hel del tycker jag. Detta relaterar jag till min långdragna överbelastning i axlarna efter förra tävlingen, men nu är de bättre och det dags att komma tillbaka !! Smart och i lagom takt 😉
en som sagt, träningen flyter verkligen på, jag gr riktigt bra pass med härlig känsla och ofta i sällskap med flera ur våra tävlingsteam vilket är sjukt givande och taggande. Man kan använda sig så mycket av varandra och ge varandra feedback på tekniker utförande och när man bara behöver en spark i arslet. Tack för det ni alla grymma träningskompisar :*

Här är bara några bilder som sammanfattar lite den träningsglädje jag utfört blandannat utanför min egen gymträning 😉

400m

400m intervaller x 5, tävlandes i par! UUFFF… jäklans jobbigt men svinigt kul ! 🙂 Tog ett ärofyllt Silver jag Och Kristian Sewen, långt efter Carro och Richard, precis snäppet innan Bicepsmannen och Jenny Kitsune med brons 😉 och Petter och Elin på 4e plats ! 🙂 Fler tävlingar och upptåg kommer 😉

Mitt första CrossFit pass avverkades igår på Vagnhallarna här i Gbg med ett grymt personal gäng från MMsports, så ska en afterwork se ut ;) Tack för det, svinkul och lika jobbigt :)

Mitt första CrossFit pass avverkades igår på Vagnhallarna här i Gbg med ett grymt personal gäng från MMsports m.fl, så ska en afterwork se ut 😉
Tack för det, svinkul och lika jobbigt 🙂

Jag och mina grymma vapendragare Mikael Hamrin och Kristian har kört endel i veckan! Jag och Micke kör båda mot Decembercupen i AF så kul att köra dessa grenspecifika träningar tillsammans ! Tack för att ni är så grymma och pushande :* Lets Rock it m8!

Jag och mina grymma vapendragare Mikael Hamrin och Kristian har kört endel i veckan! Jag och Micke kör båda mot Decembercupen i AF så kul att köra dessa grenspecifika träningar tillsammans ! Tack för att ni är så grymma och pushande :*
Lets Rock it m8!

 

DAMN EXACTLY WHAT IT IS ALL ABOUT!? right? :)

DAMN EXACTLY WHAT IT IS ALL ABOUT!? right? 🙂

Livet då?. 🙂
Livet ja, livet rullar på. Jag mår superbra och jag trivs i min situation just nu. Jag får bitarna att fall på plats till trots heltidsjobb, heltidsplugg, diet, tävlingssatsning, coachning och en liten släng av socialt ch privatliv 😉 Mycket för att jag har så underbara människor runt mig, och människor jag väljer att ha runt mig, som visar gång på gång att allt är möjligt, finns inga ursäkter, Inpirernade och glädjande. Sen handlar det handlar bara om att hitta bästa sättet för DIG att sy ihop det 🙂

If you love it, you make it work :)

If you love it, you make it work 🙂 (Även om man kan bli alldeles knasig i bollen emellanåt ;))

Jag har verkligen ett stort stöd som underlättar allt detta som lilla jag alltid vill ta mig an i tid och otid ;), och de tror på mig och gör allt de kan för underlätta min väg framåt och gläds med mig i mina framgångar och för mig för min drivenhet och ambition, som kanske inte alltid leder till det jag tänkt, men det leder alltid framåt och till något som är utvecklande:)

TACK för att NI finns ! <3

PUSS! <3

PUSS! <3

Jag mår riktigt riktigt upp över öronen fantastiskt idag, en hel helg med bara höstmys inplanerat med vad man än vill att det skall innebära. Så nu ska jag ta en kopp kaffe till, njuta av solstrålarna i den krisiga höstluften innan träning och Go-lunch utomhus i Gbg staden står på agendan!

Önskar er en fantastisk helg!

// M

1379668_10151666971194067_1116601683_n

 

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+